Българските моряци, които са на пленения кораб Галакси лийдър“, са

...
Българските моряци, които са на пленения кораб Галакси лийдър“, са
Коментари Харесай

Пленените български моряци: „Добре са“, обяви говорител на движението на хутите

Българските моряци, които са на пленения транспортен съд „ Галакси лийдър “, са добре. Това e декларирал за maritime.bg представителят на придвижването на хутите Насрадин Амер.

Вижте коментара на арабиста проф. Владимир Чуков

Предстои да бъде прегледана опция за освобождението на моряците, казва той.

„ Нямаме проблем с България или която и да е друга страна, с изключение на при позиционирането ѝсрещу палестинския народ. Със сигурност се стараем и поставяме старания да свърши казусът в Газа напълно и те, и корабът да си тръгнат “, сподели Насрадин Амер, заместник-ръководител на медийната власт в Йемен.

Пред Светослав Иванов един от водачите на придвижването пое ангажимент „ да се отнасят с българските пленници като с посетители “

Към двамата български моряци, пленени през ноември на борда на „ Галакси лийдер “, се отнасят „ като с посетители, а не като с пленници “. Това сподели и в предаването в „ 120 минут “ " пред Светослав Иванов Мохамед ал-Бухайти, един от водачите на хутите в Йемен.

„ Потвърждавам пред всички, че отношението към тях е доста положително. Отново дублирам, че нашата цел не е нито да потапяме корабите, нито да ги задържим. Нашата цел е да променим курса им. Тези пленени ние не ги считаме за отговорни, а ги одобряваме като посетители. Може би ще открием линия за връзка сред нашите и вашите ръководещи “, съобщи ал-Бухайти.

Американският президент назова йеменските бунтовници „ терористична група ”

Междувременно Съединените щати смъкнаха изстреляна от йеменските хути противокорабна ракета. Тя е била ориентирана към американски боен транспортен съд, намиращ се в южната част на Червено море, оповестиха от Пентагона.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР