Българските компании отчитат силен интерес за износ на строителни материали

...
Българските компании отчитат силен интерес за износ на строителни материали
Коментари Харесай

Родните компании с голям интерес към износа на строителни материали в Гърция

Българските компании регистрират мощен интерес за експорт на строителни материали в Гърция. Това стана ясно по време на Специализираното интернационално ревю за строителство, интериор, ВиК, басейни, СПА съоръжение, ВЕИ – Infacoma & Aquatherm`2018, което се организира в Атина. Интересът е към съоръжение и аксесоари за баня, санитарни материали, столове, железария, керамика и други.

Причината е в растежа на строителството в южната ни съседка. Фирмите показват, че виждат положителни вероятности за отварянето им към нови пазари. Те регистрират към 11% растеж в производството през предходната година, оповестяват от Изпълнителната организация за поощряване на дребни и междинни предприятия.

България се показва за първи път с народен щанд на ревюто с нова, съвременна и единна визия. В проявата вземат участие 7 български дребни и междинни предприятия, чието показване се провежда от Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП). Това са фирмите: „ Арон България “ ЕАД, „ Галда “ООД, „ Дизайн груп “ ООД, “Модул Студио 2-8” ЕООД, „ Мрамор-Риолит-Б “ АД, „ Санитапласт “ АД, „ Танушев “ ООД.

Българското присъединяване е в осъществяване на план №BG16RFOP002-2.003-0001 „ Създаване на условия за стабилно развиване и сполучливо консолидиране на българските предприятия на европейски и интернационалните пазари, посредством обезпечаване на поддръжка за присъединяване в интернационалните търговски панаири и конференции “, финансиран по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020, съфинансирана посредством Европейския фонд за районно развиване.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР