Българските кандидати за световния конкурс за зелени бизнес идеи ClimateLaunchpad

...
Българските кандидати за световния конкурс за зелени бизнес идеи ClimateLaunchpad
Коментари Харесай

До 4 май се събират зелени идеи за конкурса ClimateLaunchpad

Българските претенденти за международния конкурс за зелени бизнес хрумвания ClimateLaunchpad ще имат 5 дни повече за присъединяване.

Познат в над 35 страни от целия свят, състезанието е основан, за да подкрепи бизнесмените със зелени хрумвания в начален стадий на развиване по пътя им към реализиране на интернационален триумф.

В състезанието се търсят нововъведения в региона на възобновимите енергийни източници, енергийната успеваемост, храните и селското стопанство, водата, превоза, индустриалните технологии или всевъзможен различен метод за справяне с отрицателните резултати от изменението на климата.

Конкурсът се организира за 4-та поредна година в България. Той дава на бизнесмените поддръжка за стартирането на техния бизнес. Миналата година българският екип Sea Harmony сграбчи премията за стабилно произвеждане на храни по време на интернационалния край на надпреварата.

Към момента над 350 обещаващи хрумвания от 31 страни са постъпили за присъединяване в ClimateLaunchpad.

Избраните тимове от всички участващи страни ще преминат двудневен BootCamp с интернационален специалист, както и шест треньорски сесии, с цел да се приготвят за националните финали. Топ 3 от всички страни ще се състезават на огромния край в Шотландия през ноември 2018 година

Най-добрите 10 хрумвания на интернационалния край печелят достъп до програмата Climate-KIC Accelerator – единствената акселераторска стратегия ориентирана към комерсиализацията на софтуерни решения за справяне с климатичните промени. Първите три места в състезанието печелят и парични тласъци - 10 000 евро за първо място, 5000 евро за второ и 2500 евро за трето.

Желаещите да аплайват би трябвало да дават отговор на няколко условия. Те не би трябвало да са почнали бизнеса си или да са го създали преди по-малко от година. Привлечените в бизнес концепцията вложения не би трябвало да надвишават 200 000 евро. Кандидатите не би трябвало да стигнали до стадия на продажба на артикули, решения или прототипи при търговски условия. Трябва да владеят добре британски, а в екипа да вземат участие най-малко двама души.

Кандидатстването за ClimateLaunchpad става посредством попълването на електронна апликационна форма.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР