Българските граждани заслужават да бъде защитено с всички средства демократичното

...
Българските граждани заслужават да бъде защитено с всички средства демократичното
Коментари Харесай

БСП проведе среща с Мисията международни наблюдатели на ОССЕ

Българските жители заслужават да бъде предпазено по всевъзможен начин демократичното им право на глас и да гласоподават свободно и без боязън

Членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и лидер на листата на " Българска социалистическа партия за България " за Русенски изборен регион - Крум Зарков, организира среща в централата на партията с ръководителя и членове на Мисията на Организацията за сигурност и съдействие в Европа /ОССЕ/, която ще реализира мониторинг на предизборния и изборния развой в България по отношение на идния на 4 април избор. Той приветства наличието и активността на задачата интернационалните наблюдаващи в България като извънредно значими, с оглед комплицираната конюнктура, в която се намира страната.

Крум Зарков показа самодейностите и напъните на Българска социалистическа партия за гарантирането на почтени и транспарантни избори, включително извършените диалози и подписването на общ ангажимент от над 50 извънпарламентарни партии и неправителствени организации за общи дейности и ограничения в тази посока, организирането и провеждането на редом броене, ситуирането на наблюдаващи по места.
Той акцентира, че българските жители заслужават да бъде предпазено по всевъзможен начин демократичното им право на глас и да гласоподават свободно и без боязън при висока изборна интензивност.

Зарков изрази страдание обаче че, както и в последните единадесет години, ставаме очевидци на тъкмо противоположното - на опити за деформиране на публичното мнение, на съществено публично съмнение в държавните институции и в същото време на тежки операции и на нови изборни схеми, които са причина за опорочаване на честността на вота.

Той даде образци със схемата за платен избор посредством оранжеви маски в Мъглиж, както и безогледното потребление на държавен административен и финансов запас от страна на българския министър-председател и неговите министри в акцията - жестоко нарушаване на българските закони в интервал на предизборна акция, за което са сезирани ЦИК, Съвет за електронни медии и интернационалните организации.
Крум Зарков обърна внимание и на импортираните от Българска социалистическа партия още през януари месец оферти за промени на Изборния кодекс, които бяха отхвърлени заради страха на ръководещите от провеждането на транспарантни избори, касаещи въвеждането на видеонаблюдение при броенето на бюлетините и съставянето на протоколите.
В рамките на срещата бяха разисквани и други въпроси като опциите за осъществяване на акция в обстановка на изключително състояние, предизборните послания и водещи тематики за левицата в акцията и други

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР