Българските граждани, пътуващи от Великобритания за Франция трябва вече да

...
Българските граждани, пътуващи от Великобритания за Франция трябва вече да
Коментари Харесай

МВнР с важно съобщение за българите пътуващи от Великобритания за Франция

Българските жители, пътуващи от Англия за Франция би трябвало към този момент да влизат на територията на Франция с документ за негативен PCR тест, оповестиха от Министерство на външните работи. Причината е, припомняме, че Франция отваря границата с Англия, като жителите на Европейски Съюз би трябвало да показват PCR или бърз антигенен тест за COVID19.

Това се прави по отношение на ограничаващите ограничения, подхванати поради разпространяването на новия вариант на инфекцията, които блокираха голям брой жители на Европейския съюз и на други страни във Англия. Френското държавно управление взе решение от среднощ всички жители на Европейски Съюз, включително и българските, пътуващи от Англия за Франция, да влизат на територията на страната с документ за негативен резултат за PCR тест, изработен не по-рано от 72 часа, а при положение на неспособност – с антигенен тест за COVID-19.

Всички пасажери, без значение от превоза, който употребяват - въздушен, морски или сухоземен, са задължени да показват на френските гранични управляващи въпросните лабораторни документи. При нужда от подпомагане българските жители могат да се обръщат към българското посолство в Лондон на следните телефонни номера: +44 20 7581 3144; +44 0 20 7584 9400, +44 020 75893763 или по електронната поща: [email protected], [email protected], [email protected].
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР