Българските граждани, които представят сертификат за ваксинация срещу COVID-19, могат

...
Българските граждани, които представят сертификат за ваксинация срещу COVID-19, могат
Коментари Харесай

Българи със сертификат за ваксинация или преболедували COVID-19 могат да влизат в Исландия без PCR тест

Българските жители, които показват документ за имунизация против COVID-19, могат да влизат в Исландия без PCR тест, не подлежат на карантина, както и на наложително тестване на граничния пункт в страната, оповестяват от Министерство на външните работи.

От рестриктивните мерки ще бъдат освободени и жителите, преболедували инфекцията. Те ще би трябвало да показват позитивен резултат от PCR тест за COVID-19, който е по-стар от 14 дни и не по-стар от 6 месеца, или документ за съществуване на антитела против COVID-19, измерено посредством ELISA серологичен разбор.

Новите облекчения влизат в действие от 1 юли 2021 година

По информация на посолството ни в Осло, документите могат да бъдат на книжен притежател или в електронен формат, на исландски, датски, норвежки, шведски или британски език. Всички условия, на които би трябвало да дават отговор документите за имунизация може да видите

Остава условието всички пътуващи до Исландия да попълнят регистрационен формуляр преди идването си в страната, който може да бъде открит

При потребност от подпомагане българските жители могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Осло на следния телефонен номер:

+47 22 55 40 40,

както и на дежурен телефонен номер в извънработно време:

+47 48650093.

Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected]
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР