Българските граждани дадоха своята оценка за тези избори и искам

...
Българските граждани дадоха своята оценка за тези избори и искам
Коментари Харесай

Радев: Не е време за тесни, партийни сметки

Българските жители дадоха своята оценка за тези избори и желая да им благодаря, че гласоподаваха, това разяснява пред медиите президентът Румен Радев по време на визитата си в Малта.

" Но и тези избори не съумяха да пречупят наклонността за отчуждаване от партиите и от властта. Тези избори не дадоха опция на никоя партия да ръководи сама, не дадоха опция и за елементарно образуване на коалиция. Това е явен знак за партиите, че хората чакат разговор, съгласие, разсъдък и намиране на общи решения. България има потребност от работещ парламент и стабилно, постоянно държавно управление ", уточни Радев.

" По-тревожното е, че зад издигането на нови, червени линии след изборите и търсенето на всевъзможни аргументи за отвод от коалиция, издават страха на партиите да поемат отговорност за ръководството през зимата ", добави президентът и се обърна към партиите: " Не е чак толкоз ужасно, тъй като единствено за 2 месеца служебното държавно управление построи една постоянна основа, от която идващото постоянно държавно управление би трябвало да може да преведе страната през зимата, без особени усложнения ".

" Няма ужасно, в този момент не е време за безволие, не е време за тесни, партийни сметки, България има потребност от работещ парламент, време е да се поеме отговорност, време е за политическа храброст ", добави той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР