"Българските гласоподаватели не трябва да товарят предстоящите евроизбори със свръхочаквания."

...
"Българските гласоподаватели не трябва да товарят предстоящите евроизбори със свръхочаквания."
Коментари Харесай

Валентин Вацев огласи прогнозата си за евроизборите

"Българските гласоподаватели не би трябвало да товарят идните евроизбори със свръхочаквания. " Това съобщи в утринния блок на Bulgaria ON AIR геополитическият анализатор Валентин Вацев. Според него вотът в неделя няма никакво политическо значение, а по-скоро идеологическо.

Вацев добави, че даже и след изборите хората, които ръководят ядрото на Европейския парламент, ще останат същите. Той разкри, че чака на политическата сцена да излязат леви и десни популисти, които ще трансформират идеологическата картина в Съюза.

"Не би трябвало да товарим идните евроизбори с някакви свръхочаквания. Световните социологически организации и водещите политически анализатори знаят, че тези избори няма да трансформират дейното политическо статукво. Левите и десните либерали, които управляват ядрото на Европейския парламент, ще останат същите. Тези избори имат голямо идеологическо и социологическо значение. Те ще разрушат статуквото и към този момент Обединена Европа ще значи нещо друго. В сферата на властта ще се появят леви и десни популисти. Така ще се промени идеологическата картина. В идващите 6 месеца евролибералите ще се отбраняват против националистите ", сподели Вацев.

Анализаторът съобщи, че тези избори ще покажат и настройката на електората за присъединяване в локалния избор в края на годината. Според него българското общество към този момент стартира да "оздравява " и все по-често взе участие интензивно в политическия живот у нас.

"ГЕРБ би трябвало да покаже блестяща победа на тези избори и заради тази причина Борисов пое кормилото с двете ръце, с цел да показва, че един Цветанов повече или по-малко няма значение. Той трябваше да си върне контрола над партията. Същото се случи и в Българска социалистическа партия. Корнелия Нинова искаше да покаже, че партията може и без Станишев. Българският политически хайлайф позволява пред обществото своите кухненски проблеми. Тези избори демонстрират, че обществото стартира да оздравява и българинът все по-трудно се лъже и все по-силно се нервира, когато го лъжат. Изборите преразпределят власт и легитимират власт. Тези избори няма да го създадат. Те са значими единствено от позиция на идеологията. Показват настройката за присъединяване в идващия избор ", разяснява Вацев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР