Българските гимнастички Стилияна Николова и Боряна Калейн започнаха отлично участието

...
Българските гимнастички Стилияна Николова и Боряна Калейн започнаха отлично участието
Коментари Харесай

Николова и Калейн с отличен старт на Европейското

Българските гимнастички Стилияна Николова и Боряна Калейн започнаха чудесно присъединяване си на Европейското състезание по художествена гимнастика в Баку.

След първия спортен ден Николова е преди всичко в квалификациите за многобоя със общ брой от 67,450. Тя стартира присъединяване си с топка и получи оценка от 34,600, а за обръча си бе оценена с 32,850. Последва контестация от българския щаб за оценката на обръч, само че тя не бе почетена.

Калейн е компактно зад Николова. Двукратната европейска вицешампионка събра общ брой от 66,700. В съчетанието си с топка Боряна имаше леки грешки и получи 33,250 точки за осъществяването си. За композицията си с обръч, по музика, писана особено за нея - " Боряно, българко ", тя бе оценена с 33,450.

На трето място след първия ден на квалификации е международната шампионка София Рафаели с 64,900. Тя получи 31,900 точки на обръч след груба неточност и 33,000 на топка.

И двете българки се класират за финалите на топка и обръч. В този на обръч Калейн влиза с втори по мощ резултат, а Стилияна с трети. На топка Николова е с най-висока оценка, следвана от Дария Варфоломеев и Боряна Калейн.

В петък следват квалификациите на бухалки и лента. На лента ще играят Стилияна Николова и Ева Брезалиева, а на бухалки Николова и Калейн.

За многобоя, който ще дефинира безспорната европейска шампионка, се класират първите 24 гимнастички от квалификациите.
 Част от грациите ни излетяха за Баку
Част от грациите ни излетяха за Баку

Ансамбълът за дами ще пътува в четвъртък
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР