Българските футболни клубове ще си разпределят солидни средства от европейското

...
Българските футболни клубове ще си разпределят солидни средства от европейското
Коментари Харесай

Българските клубове разделят сериозна сума заради ЦСКА и Лудогорец

Българските футболни клубове ще си разпределят солидни средства от европейското присъединяване на Лудогорец и ЦСКА от предходната година, когато и двата отбора влязоха в груповата фаза - на Лига Европа и Лига на конференциите.

УЕФА ще изпрати 2 016 000 евро от фонда за взаимност, които би трябвало да бъдат разпределени на клубовете.

Преди месец на съвещание на УС на Българската професионална футболна лига бе решено да бъде непокътнат форматът на систематизиране на средствата, който работи и сега, а точно - 60% от парите по равно на тимовете от efbet Лига, 30% на отборите от Втора лига и останалите 10% ще бъдат разпределени на тимовете от Трета лига.

Очаква се елитните тимове да получат към 200 000 лв. всеки. Средствата се разделят на 12 отбора участници в шампионата през сезон 2021/2022, когато елитната група бе от 14 тима, а ЦСКА и Лудогорец не получават от тези средства.

За тимовете Втора лига се поставят 30% от общата сума разпределена по равно, което се пада почти към 70 000 лв., защото дублиращите отбори не вземат участие в разпределението.

Малко над 3 000 лв. на тим остават за отборите, които са се състезавали в четирите В групи през миналия сезон, като и там важи правилото, че пари не се поставят на дублиращите тимове.

Крайните калкулации би трябвало да бъдат направени от БПФЛ и утвърдени от Изпълкома на БФС.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР