Българските футболисти, подвизаващите се в груповата фаза на Лига Европа,

...
Българските футболисти, подвизаващите се в груповата фаза на Лига Европа,
Коментари Харесай

Силен ден за българите в Лига Европа

Българските футболисти, подвизаващите се в груповата фаза на Лига Европа, имаха доста мотиви за наслада в четвъртък вечер. Общо четирима родни легионери взеха ефективно присъединяване за своите клубове и бяха в основата на позитивните резултати.

Националът Георги Миланов донесе триумфа на МОЛ „ Види “ над ПАОК с 1:0 в Унгария. Полузащитникът се разписа след хубав удар с глава в 50-ата минута, а малко по-късно бе сменен. За Миланов голът бе първи в евротурнирите. Победата на унгарския първенец може да се окаже безцененна. Два кръга преди края на груповата фаза палачът на „ Лудогорец “ мечтае за място на 1/16-финалите. Тимът на Миланов има 6 точки след 2 триумфа над гърците и при избрани условия може да се класира за идната фаза даже и единствено при тъждество с БАТЕ (Борисов). В другия мач от групата „ Челси “ завоюва с минималното 1:0 в Беларус след гол на Оливие Жиру.

А в това време Ивелин Попов изигра първият си дуел като титуляр за „ Спартак “ (Москва) в групите през актуалната акция. Капитанът на „ лъвовете “ се отблагодари уместно на наставника Раул Рианчо за доверието със мощни изяви при триумфа с 4:3 над „ Рейнджърс “. Попето асистира фамозно за първия гол и взе участие в офанзивите при други два. Руският гранд стигна до триумфа, макар че на 3 пъти изоставаше в резултата.
„ Важно е в този момент да си вземем мача с „ Рапид “ (Виена), а по-късно да търсим най-малко точка против „ Виляреал “, разяснява Попов след успеха в Москва.

С голов пас се отличи и Едисон Йорданов, бранителят на „ Дюделанж “. Неговият отбор обаче загуби тежко с 1:5 от „ Олимпиакос “ като посетител. А Симеон Славчев и „ Карабах “ взеха първи триумф в шампионата след изненадващо 1:0 над „ Ворскла “ в Украйна. Халфът игра цялостни 90 минути в мача.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР