Българските евродепутати от БСП, които са част от групата на

...
Българските евродепутати от БСП, които са част от групата на
Коментари Харесай

Депутатите от БСП направиха България за резил - единствени в ЕП не подкрепиха всички санкциите срещу Русия

Българските евродепутати от Българска социалистическа партия, които са част от групата на ПЕС, са дали своят вот срещу редица наказания против Русия. Така те се отделиха от личната си група в Екологичен потенциал, макар че Сергей Станишев е водач на европейските социалисти.

Въпреки че са подкрепили резолюцията против съветската експанзия, евродепутатите от Българска социалистическа партия Иво Христов, Елена Йончева, Сергей Станишев, Цветелина Петкова и Петър Витанов са били срещу част от текстовете, които плануват наказания. Единствено те от цялата група на ПЕС са дали своят вот против това да се лишават лицензите на съветските пропагандни ТВ канали и да се ограничи наличието им в Youtube и Гугъл. Освен това са били срещу прекратяването на софтуерните лицензи за военния и гражданския бранш на Русия и Беларус. По този въпрос единствено Иво Христов е бил " за ". Гласували са и против намаляването на броя на съветските дипломати в Европейски Съюз и страните членки.
След гласуването от делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал разпространиха известие, в което се споделя, че са подкрепили резолюцията против войната в Украйна, само че са " отхвърли текстове, пагубни за европейската и българската стопанска система ". " Не подкрепихме предложенията за ограничение на вноса на най-важните съветски артикули за експорт, в това число петрол и газ. Едва ли има потребност да означаваме, че след близо 10 години ръководство държавното управление на ГЕРБ не направи съвсем нищо действително за диверсификацията на българската енергетика ", декларират евродепутатите от Българска социалистическа партия.

" Със страдание установяваме, че с изключение на от взаимност, през днешния ден Европа се сплотява към концепцията за въоръжаване и война... Ето за какво отхвърлихме редица текстове, с които се приканва за увеличение и ускорение на износа на оръжие и военно съоръжение за Украйна ", написа още в известието. Евродепутатите прецизират, че са дали своят вот срещу и за препоръчаното за преустановяване на съдействието с Русия в нуклеарната област, защото това би направило невъзможна работата на АЕЦ " Козлодуй " във време, в което тя е основна за енергийния ни баланс.

" По отношение на глобите, Делегацията на българските социалисти показва опасения, че те не реализират възпиращия резултат, който би трябвало да имат върху съветските президент и хайлайф, а се отразяват директно върху цялото население на Русия ", безапелационни са българските евродепутати в ПЕС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР