Българските дипломати започват първата в историята на страната стачка -

...
Българските дипломати започват първата в историята на страната стачка -
Коментари Харесай

Започва стачка на дипломатите, спират консулските услуги и заверките

Българските дипломати стартират първата в историята на страната стачка - от петък се приключват консулските услуги и заверки и стопира работата в Централното ръководство на Министерството на външните работи (МВнР) в София. Дипломатическите и консулски представителства на България в чужбина имат подготвеност да се включат също в ефикасните протестни дейности, в случай че настояванията на протестиращите не бъдат чути от управляващите.

В Министерство на външните работи тази заран в 10,30 ч дипломатите излязоха пред вход 3 на постройката, с цел да хвърлят жълти стотинки като знак на оценката за техния труд.
Средната заплата на чиновниците в дипломатическото ведомство е колкото на продавачите в огромните магазини за хранителни артикули, а в това време критериите за работа са едни от най-високи в държавната администрация. Изисква се владеенето на най-малко два непознати езика и се работи с класифицирана информация.

Работата около войната в Украйна, Шенген, Организацията за икономическо сътрудничество и раз и другите външнополитически провокации е сериозна, а 100 дипломатически бройки в ръководството не престават да стоят незапълнени, защото липсват искащи младежи, които да почнат работа при мизерните условия на труд.

Професионалното обединяване на държавните чиновници от дипломатическата работа упорства заплатите им да бъдат изравнени поде до равнището на тези на работещите в Министерството на защитата. Тъй като военните вземат най-малко двойно повече от дипломатите, постанова се нарастването да бъде 100%, а не предлаганите до момента към 30%. 

Исканията на дипломатическия профсъюз ще бъдат изслушани през днешния ден в Народното събрание от представители на комисията по външна политика. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР