Българските деца не могат да ходят на зелени и сини

...
Българските деца не могат да ходят на зелени и сини
Коментари Харесай

На лагер: Децата ни не ходят на зелени и сини училища, такива почти не са останали

Българските деца не могат да вървят на зелени и сини учебни заведения, тъй като такива съвсем не са останали – от 140 едвам 30 по документи още са благосъстоятелност на Министерство на образованието. В тях нощувката с включени закуска, обяд и вечеря коства 16 лева Това споделиха от гражданската самодейност „ Да върнем ученическите лагери на децата ”. Държавата е поверила стопанисването на сдружението „ Ученически отдих и спорт ” ЕАД, само че то е затънало в задължения и правосъдни каузи, тъй като ученическите лагери са строени на апетитни курортни места. Членовете на самодейността желаят от министерството среща, подсилване на останалите лагери и ясна тактика за идващите 10 години.
 
Малко учители знаят за съществуването на ученическите лагери и още по-малко родители. От гражданската самодейност обясниха, че вместо децата да могат да се възползват от тези места, зелени или сини учебни заведения постоянно се провеждат в скъпи СПА хотели, което прави невероятно за някои фамилии да изпратят детето си. Ивайло Шопски – секретар на самодейността, сподели, че проблем има и той би трябвало да бъде решен преди дребното останали бази да станат необитаеми.
 
„ Проблем има. Българските деца не могат да вървят на налични цени при хубави условия и не знаят за това. Решението е да се седне, да се направи нов правилник, в който да вземат участие жителите. Уверен съм, че ги има парите, в случай че има и волята, това може да се случи “, сподели Шопски.
 
В момента събират подписка, която да внесат в министерството. Засега подписалите се са няколко хиляди. Ето и няколко неща, които оферират:
 
„ Важното е да се знае на кого е отговорността. Много значимо е и това децата да имат ангажимент, когато отидат в тези лагери. Трябва да се случва нещо, да получават познания и умения. Трябва да има точна и ясна стратегия - какво е всекидневието на децата там, да се назначат вместо десетки служители, педагози “.
 
Според тях е редно до обяд децата да спортуват, следобяд да учат, а заран да пеят химна на България и да издигат трибагреника.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР