Българските депутати одобриха ново проевропейско правителство, предложено от Продължаваме промяната

...
Българските депутати одобриха ново проевропейско правителство, предложено от Продължаваме промяната
Коментари Харесай

АФП: България одобри ново проевропейско правителство, слагайки край на безизходицата

Българските депутати утвърдиха ново проевропейско държавно управление, препоръчано от " Продължаваме промяната " (ПП) и дясноцентристката партия ГЕРБ, поставяйки завършек на траялата две години невъзможност, белязана от пет вота. Това заяви организация „ Франс прес “ в коментар за днешните събития на българската политическа сцена.


Съобщавайки за избора на Николай Денков за министър-председател в продължение на девет месеца, преди някогашният еврокомисар по нововъведенията Мария Габриел да поеме поста в границите на ротация, организацията осведоми: „ Засегнатата от подкупи балканска страна се бори да избере ново държавно управление, което да реализира извънредно нужните промени. Най-бедната страна в Европейския съюз е измъчвана от политическа неустойчивост и е ръководена от служебни държавни управления през последните две години. България в никакъв случай до момента не е имала ротационен премиерски пост, само че компромисът беше единственият останал вид за кабинет “.

Агенция Франс Прес цитира и целите на новото държавно управление - незабавно приемане на бюджет, реформиране на правосъдната система на страната и реализиране на прогрес по присъединението към еврозоната и Шенгенското пространство.

„ Кабинетът също по този начин ще сложи началото на нова проевропейска позиция в източноевропейската страна на фона на войната на Русия в Украйна. Под управлението на проруския президент Румен Радев краткотрайните държавни управления на страната отхвърлиха да изпратят директна военна помощ на Киев “, се споделя още в обявата. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР