Българските държавни железници са в изключително притеснително състояние. Това каза

...
Българските държавни железници са в изключително притеснително състояние. Това каза
Коментари Харесай

БДЖ е в „изключително“ притеснително състояние

Българските държавни железници са в извънредно притеснително положение. Това сподели на брифинг през днешния ден зам.-министърът на превоза и известията Красимир Папукчийски, който разяснява настоящото положение на сдружението.

На този стадий осъществяването на графика, за интервала от началото на годината досега, сподели извънредно обезпокоително положение, надлежно на осъществяването на услугата по контракт с страната за транспорт на пасажери “, сподели зам.-министърът.

От началото на годината са анулирани 5700 бързи и пътнически влакове. Това се равнява на повече от 12 дни, в които на територията на България не са се движили влакове, пресметна Папукчийски.

При настоящето положение на парка – локомотиви и вагони – всекидневно генерираното забавяне при осъществяване на графика е в порядъка сред 1000 и 1800 минути среднодневно “, изясни още той.

Зам.-министърът уточни, че положението и хигиената във вагоните също не са положителни. „ На база на тази констатация съм разпоредил на ръководещите, в лицето на Управителния съвет и генералния шеф на БДЖ, да се подхващат незабавни ограничения за отремонтиране на локомотиви и вагони, които да могат да покрият 100% графика и да доведем услугата в този тип, в който би трябвало да я предоставяме на жителите “, сподели още Папукчийски.

По думите му неприятно е и положението на служебните пространства, както и местата за отмора на локомотивните бригади.

В „ БДЖ-Товарни транспорти “ положението е извънредно трагично, от позиция на ремонт на вагони и локомотиви. Само вземанията, които са просрочени и несъбрани, досега възлизат на 23 млн. лв. “, сподели още заместник-министърът.

Той добави, че там се следи и огромен отлив на товародатели. Ще бъде проучен и какъв е резултатът от сливането на сдруженията в БДЖ.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР