Българските данъчни власти знаят за 334 българи, разполагащи сметки със

...
Българските данъчни власти знаят за 334 българи, разполагащи сметки със
Коментари Харесай

334 българи имат сметки с над 1 млн. евро в чужди държави и офшорки

Българските данъчни управляващи знаят за 334 българи, разполагащи сметки със салдо по над 1 млн. евро към края на 2017 година в непознати страни и офшорки.

Това оповестиха за Mediapool от Националната организация за приходите (НАП) въз основата на данните на ведомството от интернационалния продан на данъчна информация.

Приходната организация към този момент е почнала инспекции, само че категорично посочи, че съществуването на сметка в непозната страна или офшорка не е нелегално и не значи безусловно, че въпросните богати жители укриват налози или правят друга неправилна активност.

Действията на Национална агенция за приходите няма нищо общо с самодейността на Цацаров

От данъчната организация подчертаха, че самодейността им тече от дълго време и няма нищо общо с писмото на основния прокурор Сотир Цацаров до ДАНС, който наскоро изиска от ДАНС да му бъде предоставена цялата налична информация за сметки в чужбина, парцели и присъединяване в офшорни компании на хора, заемащи висши обществени длъжности у нас. Искането бе за " осъществяване на преценка за съществуване на предпоставки за практикуване на пълномощията на прокуратурата ". Писмото пристигна няколко дни, откакто президентът Румен Радев изиска службите да се заровят в задграничните сметки и офшорните компанни на политици, ръководени посредством подставени лица. Държавният глава предизвести, че абсурдът " Апартаментгейт ", който докара до няколко министерски оставки, е единствено началото и щял да покаже накъде отива страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР