Българските боксьори извоюваха шест медала на Европейското първенство за ученици

...
Българските боксьори извоюваха шест медала на Европейското първенство за ученици
Коментари Харесай

Страхотно! България с 6 медала на Европейското в Марибор

Българските боксьори извоюваха шест медала на Европейското състезание за възпитаници в Марибор, Словения. Отборът ни, воден от олимпийските първенци Петър Лесов и Стойка Кръстева, както и от Пейчо Багдатов, означи ужасно показване досега на шампионата.

След Роберта Хаджийска (46 кг), Камелия Желязкова (51) и Георги Гълъбов (44), през днешния ден на полуфинал се класираха още Николай Николаев (52) и Иво Димитров (54). Те ще боксират на следващия ден за място на край и си подсигуряваха най-малко бронзови медали от шампионата. Такъв към този момент има и Божидара Райчева (38), която отстъпи на полуфиналите на украинката Олександра Черевета.

В категория до 52 кг Николаев срази по безапелационен начин Никита Беликов от Естония. Талантът ни реализира солидна победа с 5:0 съдийски гласа и ще се изправи на полуфинал против Ищван Фазакас (Унгария). Иво Димитров (54) пък сподели темперамент и макар че изостана след първия рунд обърна Петер Трибел (Словакия) за триумф с 3:2. Противник за място на финала ще му бъде Мариан-Адриан Чирита (Румъния). В последната среща за деня Никол Първанова (70) отстъпи на Лорена Хорват (Хърватска) с 0:5 и бе спряна на четвъртфинал.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР