Българските биатлонисти се представиха много под очакванията в първия си

...
Българските биатлонисти се представиха много под очакванията в първия си
Коментари Харесай

Краси Анев: Пълнеж сме за големите

Българските биатлонисти се показаха доста под упованията в първия си олимпийски старт в Пьонгчанг – спринта на 10 км. Красимир Анев и Владимир Илиев, които минаваха за едни от очакванията ни за челно класиране на игрите, останаха отвън първите 30 в дисциплината. Анев пропусна по един изстрел от позиции лежащ и прав, приключи 37-и на минута и половина след Арнд Пфайфер.

Илиев пък беше непогрешим в първата си пукотевица, само че във втората уцели единствено една от петте цели и зае 54-о място с пасив от 2:03,9 мин. Две позиции зад него пък е Антон Синапов, който също пропусна 4 изстрела и се оказа с 5,2 секунди по-бавен. Тримата въпреки всичко си осигуриха места в днешното гонене на 12,5 км, до момента в който Димитър Герджиков не съумя, защото приключи 81-и (4 неточности, +3:09,1 мин).

„ Нищо не се трансформира, ние сме заряд за огромните, с цел да има кого да побеждават – съобщи ядосаният Анев пред „ Евроспорт “ след финала. – Те са с финансирането. Надявам се в преследването да се оправим по-добре. Ските би трябвало да са още по-бързи, макар че и през днешния ден бяха наред. Винаги може още повече. “

Илиев пък не можеше да си изясни неуспеха във втората пукотевица.

„ Според мен стрелях тъкмо, само че целите не падаха – призна необичайно състезателят от Троян. – Разочарован съм от представянето си, виждам напред към идващите стартове. “

Германия резервира превъзходството си в биатлона с купа и в мъжкия спринт. Арнд Пфайфер беше съвършен в двете стрелби и изпревари с 4,4 сек също безгрешния Михал Кръчмар (Чехия). Бронзът остана за Доминик Виндиш (Италия, 1 неточност, +7,7 сек), а суперфаворитът Мартен Фуркад приключи 8-и на 22,1 сек, откакто остави 3 цели непокътнати.

„ Бях добре квалифициран, само че очевидно не съумях да се оправя с вятъра “, оплака се французинът.

Неуспех претърпя и представителят ни в спускането с шейни Павел Ангелов. Той остана 37-и в общото класиране след 39-о място в третия манш, което го остави отвън четвъртото каране. На последния завой българинът се удари в стена и падна от шейната като финишира по стомах. Давид Глайршер донесе първо злато в дисциплината за Австрия от 1968-а. Крис Маздзър (САЩ) и Йоханес Лудвиг (Германия) взеха останалите медали.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР