Българските бели и розе вина, актуална реколта, са с много

...
Българските бели и розе вина, актуална реколта, са с много
Коментари Харесай

Топ реколта вина извадиха производителите от Тракия

Българските бели и розе виновност, настояща годишна продукция, са с доста високо качество. Това беше доказано от постигнатите резултати на влиятелния винен конкурс Mundus Vini. Родните производители завоюваха общо 32 медала - 23 златни и 9 сребърни. От златните оценки разпределението е съвсем по равно - 11 за бели и розета и 12 за червени. Три от тях са за маза New Bloom Winery от Съединениe, в сърцето на Тракия. Най-високо бяха оценени техните Verano Azur Совиньон Блан и Вионие, PIXELS Совиньон Блан и Face 2 Face, розе. И трите виновност са от настоящата годишна продукция 2023.

„ Пролетната дегустация постоянно е доста добър индикатор за качеството на виновността от новата годишна продукция, които излизат на пазара в този момент. A производителите от Източна Европа оферират все по-висококачествени виновност “, регистрират уредниците на Mundus Vini. В 34-тото издание на състезанието тази година бяха оценени над 7000 питиета от 45 страни. Те бяха оценени от 250 винени специалисти от 55 страни в границите на шест дни. Журито разполага единствено с съществена информация като годишна продукция и вид грозде, тъй че фокусът по време на оценяването е напълно върху качеството в бутилката. С най-вече оценки тази година са производителите от Италия, следвани от Испания, Португалия и Франция. В средата на март премиите за най-хубавите виновност ще бъдат раздадени на производителите на ProWein – едно от най-големите и значими изложби за вино в света.

От българските мазета с пет оценки бяха оценени и „ Вила Ямбол “ – две златни за розетата Vineyards Selection 2023 и Kabile 2023 и три сребърни за Kabile Мерло Резерва, 2016, Kabile Мавруд и Каберне Совиньон, 2019 и Vineyаrds Selection Каберне Совиньон 2016 Болярово.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР