Българските астрономи и астрофизици публикува първите сурови кадри от пълното

...
Българските астрономи и астрофизици публикува първите сурови кадри от пълното
Коментари Харесай

Първи сурови кадри от пълното слънчево затъмнение публикуваха българските учени от БАН

Българските астрономи и астрофизици разгласява първите сурови фрагменти от цялостното слънчево затъмнение на 8 април. То не можеше да се следи от територията на Европа.

Алексей Стоев от Астрономическата обсерватория в Стара Загора следи явлението от Кервил, Тексас, а Никола Петров от галактическата оберватория „ Рожен " и екипът му бяха в региона на град Монклова в Мексико.

За Съединени американски щати събитието е историческо, тъй като идващото цялостно слънчево затъмнение, което ще се следи там, се чака през август 2044 година В Европа явлението се чака през 2026 година

Тазгодишното затъмнение се следеше и се разясняваше онлайн от учени в " София Тех Парк ". На обществено събитие хора от форума Ratio.bg обсъждаха феномена и смисъла му в човешката история.

NASA предава няколко часа онлайн затъмнението от YouTube канала си от разнообразни градове. Космическата организация се включи към 20:00 ч. българско време и сподели какво се вижда от няколко града по света - изгледи с телескоп и изяви на учени и астронавти от галактическите станции.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР