Български ученици бяха наградени за отличните си постижения в областта

...
Български ученици бяха наградени за отличните си постижения в областта
Коментари Харесай

Български ученици спечелиха отличия в обучителен лагер по модел на НАСА

Български възпитаници бяха наградени за отличните си достижения в региона на галактическите науки в учебно-тренировъчния лагер, с стратегия по модел на НАСА - Space Camp Turkey. Това оповестиха от Центъра за креативно образование, който е сътрудник на лагера в Турция и всяка година изпраща възпитаници на образование там.

Ученичката Калина Досева от ПМГ " Васил Друмев ", гр. Велико Търново завоюва медала Right stuff за изключителни познания в региона на галактическите науки. Тя е стипендиант в състезанието с есета от предходната година, само че тъй като лагерът не се e провел през 2020 година, е трансферирана за присъединяване тази година. Отбори с българско присъединяване са спечелили и награди за дизайн на емблема на задачата, за дизайн на колония на Марс, както и за викторина сред тимовете. Освен изброените награди, за присъединяване си в лагера, българчетата получават и документи.

" Тези медали и награди са голямо самопризнание и достижение за нашите участници. През миналата седмица тридесетте наши ученика сполучливо минаха през редица тествания, работиха в екип, упражняваха за решаваща галактическа задача, образоваха се на тренажорите на същински астронавти, сътвориха нови другарства и в действителност научиха доста - за космоса, за науката и за личните си благоприятни условия ", споделя Мирослава Димитрова, координатор на програмата в Центъра за креативно образование.

Преди да стартират образованието си в лагера, учениците минават през конкурс с есета, с цел да се преборят за местата си. Според квотата за страната ни, на Space Camp тази година са образувани три групи възпитаници. Останалите две групи ще бъдат изпратени в лагера през август, а треньорите им чакат още сходни достижения.

Space Camp Turkey е един от двата обучителни галактически центъра в света, основани по модел на НАСА. Той се среща се в гр. Измир, Турция. Координатор на програмата за България е Центърът за креативно образование - партньорство, което продължава към този момент 13 години. Програмата се концентрира основно върху мотивирането на младежи от цялостен ​​свят да преследват кариера в региона на науката и технологиите. Чрез интерактивни симулации, свързани с космоса, младежите развиват умения за работа в екип, усъвършенстват връзката между тях и възпитават лидерски качества в себе си в една динамична и занимателна среда.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР