Български творци се обединиха в различни благотворителни каузи в подкрепа

...
Български творци се обединиха в различни благотворителни каузи в подкрепа
Коментари Харесай

СОЛИДАРНОСТ: Графа, Любо Киров и Орлин Павлов пеят за децата на Украйна

Български създатели се сплотиха в разнообразни благотворителни дела в поддръжка на украинския народ, който страда от военната инвазия на Русия.

Обичани и известни наши артисти ще изнесат благотворителен концерт под надпис " Мир, Любов, Съпричастност ". Концертът ще се организира на 6 март в Парк-театър " Борисова градина " от 12:30 часа до 14:00 часа.

На сцената ще излязат Камен Донев, Любо Киров, Орлин Павлов, Владимир Ампов - Графа, Васил Петров, Поли Генова, Братя Аргирови, Михаела Филева, Дани Милев, Дует Мания, Група Expose, Нов Цирк.

Цените на билетите в са сред 20 и 40 лв. и се продават в мрежата на Ивентим. Събраните средства от билети 100% ще бъдат предоставени на Българския Червен кръст в интерес на бедстващите украински деца.



Седмица по-късно артистът Димитър Живков също ще изиграе благотворително авторския си театър " Живак ".

" Играем за украинския народ! На 12-ти март, спектакълът " Живак ", ще подари всички свои доходи. Ще има и кутия, за дарения ", оповестиха от Сити Марк Арт Център, където от 19,30 ч. ще се играе спектакълът.

" Никоя Война няма човешко лице. Кой крив, кой прав, не знаем дали Историята ще ни каже в миналото истината. Истина е, обаче, че близо до нас, умират хора. Това се случва непрекъснато, по целия Свят. Тези наши Братя, обаче, са получили Вярата си, Азбуката си и първите си Патриарси от нас. А децата им не знаят за какво се случва това. Не можем да създадем доста. Можем единствено да се молим, по-скоро този смут да свърши ", споделиха от арт центъра.



Както Lupa.bg заяви, български създатели ще вземат участие и в благотворителната самодейност " Дари или купи изкуство за Украйна ", чийтот уредници са The Smarts Group и зала за събития BLVD 138.

Подкрепи украинския Червен кръст, като дариш свои принтове или истински работи, в случай че си дизайнер, илюстратор, художник, фотограф, образен актьор. Пиши ни на [email protected], с цел да заявиш присъединяване, споделят основателите.

На събитието, което ще се организира от 10 до 12 март, от 10.00 до 19.00 ч. в арт пространството на бул. " Васил Левски " 138, ще се продават работи на актьори, които са се присъединили безплатно.

До момента в самодейността в поддръжка на украинския народ са се присъединили Васил Василев – Зуека, Владимир Карамазов, Владимир Михайлов и група REWIND, Георги Касабов – Ndoe, Гергана Джевелиева, Диляна Флорентин, Елисавета Въчева, Зоран Мише, Ивана Стоичкова, Надежда Георгиева (Sito Studio), Недялко Иванов – Нечо, Нора Ампова, Олга Стойчева, Радина Ганчева, Севда Семер, Тео Ушев и Теодор Генов.

Цялата сума ще бъде дарена на украинския Червен кръст в помощ на потърпевшите от войната.

ТЕМА преди 53 минути 1882 преди 1 час 376 преди 1 час 862
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР