Български турист почина на борда на самолет, пътувал от Египет

...
Български турист почина на борда на самолет, пътувал от Египет
Коментари Харесай

Разследват смъртта на българин в самолет след екскурзия в Египет

Български екскурзиант умря на борда на аероплан, пътувал от Египет към България. Пътуването било проведено от туристическа компания, а някои от пасажерите са на мнение, че повода е хранително натравяне в хотела, заяви " България он ЕР ".

На 17 ноември Александрина Панайотова и група българи отпътуват на екскурзия в Египет, проведена от български туроператор. Първите 7 дни всички нощували в хотел в Хургада, където съгласно Александрина храната била ужасна. И множеството от туристите се хранели отвън хотела. Когато всички се преместили в хотела в Кайро на един от възрастните пасажери му прилошало, а лекарите му споделили, че имал хранително натравяне.

Мъжът бил нормализиран от лекарите и качен на борда на самолета за България, само че след един час във въздуха се почувствал зле и умрял .

“Вследствие на натравянето мъжът беше вдигнал кръвно. Синът му, който го придружаваше, сподели: Просто се надяваме да кацнем живи в София ”, изяснява Панайотова.

От " Гранична полиция " обявиха, че българският екскурзиант, който е на към 65-годишна възраст, е умрял от естествена гибел и че прокуратурата проверява случая. A oт туристическата организация разясниха, че не са получавали недоволства по отношение на храната в хотела.

Министерството на туризма заяви, че ревизира туроператорите, организирали екскурзия до Египет. Във връзка с изявления в медиите, ведомството стартира дейности за определяне на статута на компанията, оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Спешна инспекция в Националния туристически указател (НТР) демонстрира, че сдружение " Абакс " и компания " Posoka.com " имат годна застраховка " Отговорност на туроператорa ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР