Български триумф на световното първенство по летен биатлон в Брезно-Осърбле,

...
Български триумф на световното първенство по летен биатлон в Брезно-Осърбле,
Коментари Харесай

Лора Христова грабна второ злато за България на световното по летен биатлон

Български успех на международното състезание по летен биатлон в Брезно-Осърбле, Словакия. В спринта на 6 км при девойките Лора Христова сграбчи златото, като направи единствено една наказателна обиколка. Втора, на 26.2 секунди приключи представителката на домакините Ема Капустова, а бронзът бе за друга българска биатлонистка - Валентина Димитрова, финиширала 45,3 сек. след шампионката също единствено с една неточност на рубежа.

 

Още една наша състезателка откри място в първата десетка – Стефани Йолова е девета с два пропуща и 1:31,9 мин. закъснение. Последната българка в стартовия лист Лора Радковска приключи на 33-та позиция с закъснение от 4:50,2 минути и една наказателна обиколка.

Това е втори златен орден за Лора Христова на шампионата, откакто преди два дни тя стана международна шампионка и в суперспринта. Тя е на 20 години от Троян, до неотдавна бе от клуб Аякс, а към този момент е студентка в НСА, нейни треньори са Цветан Цочев и Момчил Кинов.

 

На миналогодишния шампионат на планетата по летен биатлон в Руполдинг Лора Христова завоюва бронз в суперспринта, а предходната зима дружно с Валентина Димитрова и Стефани Йолова бе част от бронзовата ни щафета, качила се на почетната стълбичка по време на младежкото международно в Солт Лейк Сити (САЩ).

 

Източник NOVA

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР