Български студенти в чужбина въведоха нова технология за умни телефони

...
Български студенти в чужбина въведоха нова технология за умни телефони
Коментари Харесай

Наши студенти в чужбина с нова технология за умни телефони у нас

Български студенти в чужбина вкараха нова технология за умни телефони у нас, която към този момент работи в Съединените щати и Австрия.

Чип дава опция за шерване на информация единствено с едно допиране. Залепвайки го на телефона и доближавайки го до друго устройство, и то без потребност от спомагателна апликация, данните се трансферират незабавно.

Инициаторите тази концепция да се вкара и у нас са трима студенти. Радослав Боев учи стопанска система в Лийдс, а Алекс Монтолов и Радослав Душков – във Франкфурт. Свързва ги пристрастеността към технологиите.

Снимка: btvnovinite.bg

„ С сътрудниците ми създадохме нещо ново за България, което до момента действа сполучливо в няколко страни от света, измежду които Щатите и Австрия, само че към момента не е публикувано всеобщо “, изясни Радослав Душков.

Едва на 20 години, младежите внасят у нас стикери с вграден NFC читател. Всеки стикер е обвързван с онлайн профила на притежателя си.

„ Личните данни не са застрашени по безусловно никакъв метод, като вие имате цялата независимост да конфигурирате каква информация ще предоставите на отсрещния човек “, изясни Радослав Боев.

„ С напредването на дигитализацията се намира от ден на ден изгода в бита и всекидневието на хората. Например, може да се употребява като цифрово меню в заведенията за хранене или като цифрова визитка “, добави Алекс Монтолов.

Младите иноватори мечтаят след дипломирането си да се върнат в България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР