Български политици сравниха информацията за подслушването с аферата „Уотъргейт“. Някои

...
Български политици сравниха информацията за подслушването с аферата „Уотъргейт“. Някои
Коментари Харесай

След твърденията за подслушване на политици: Сравнения с „Уотъргейт“ и „Костинброд"

Български политици съпоставиха информацията за подслушването с аферата „ Уотъргейт “. Някои желаеха инспекция в Бюрото за надзор на СРС-тата дали персонално са наранени. А от ГЕРБ съпоставиха изказванията с аферата „ Костинброд ".

Още в средата на месец май такова искане бил ли е подслушван е подал някогашният министър председател Иван Костов. Определя случая като неприемлив и абсурден съгласно европейските и международни стандарти.

В четвъртък такова искане до бюрото е внесъл и юрист Николай Хаджигенов от „ Изправи се! Мутри вън! “.

„ Имаше външно наблюдаване, най-вече залагат на електронно следене. Това е тежко закононарушение, това е сравнимо с аферата „ Уотъргейт “. Бойко Рашков му стиска задоволително освен да разрита кочината, при подслушването се оставят следи, които няма по какъв начин да се прескачат. Освен това подслушваните лица са доста повече, не са единствено от тези три партии “, сподели Хаджигенов.

Мая Манолова изиска общи дейности с партиите, от които има наранени политици.

„ Настояваме за цялостно следствие подслушвани ли са политици, от кои органи, какъв брой време, виновните да бъдат осъдени “, съобщи Манолова.

" Информацията за подслушвани политици е чудовищна ", написа Слави Трифонов в профила си във " Facebook ".
Снимка: btvnovinite.bg
„ За хората, поръчали и направили това закононарушение, незабавно би трябвало да последва обвиняване, съд и присъда. Само по този начин ще покажем, че в България към момента има останки от демократична и правова страна ", написа водачът на Има Такъв Народ.

Скандалът разясниха и други политици и министри.

„ Настояваме да се изнесе истината, безусловно неприемливо в демократична страна по този метод да се подслушват политици и то преди избори с оглед евентуално да се събира информация, тъй че чакаме органите да реагират и осведомят обществото “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Според мен не е обикновено да се подслушват хора, без да има издадена правосъдна заповед “, съобщи финансовият министър Асен Василев.

От ГЕРБ дефинираха изказванията без доказателства като груба операция, сравнима с аферата " Костинброд ".

„ Отказваме да разясняваме предизборни компромати. За нас това е нечиста сделка, която цели скандал, който да отвлече публичното внимание от едноличния произвол на президента Радев и служебното му държавно управление “, се споделя в позиция на партията.
Снимка: btvnovinite.bg
От ГЕРБ настояха за незабавни инспекции от всички способени институции и обществено обявяване на резултатите от тях.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР