Български композитор e удостоен с награда BAFTA за най-добра музика

...
Български композитор e удостоен с награда BAFTA за най-добра музика
Коментари Харесай

Български композитор получи награда BAFTA

Български композитор e почетен с премия BAFTA за най-хубава музика във видеоигра. Голямото отличие получи Борислав Славов - мотив е работата му по играта Baldur`s Gate 3. В основаването на музика Славов работи с още българи, съобщи Българска национална телевизия.

Славов получи наградата на английската академия за кино и телевизионно изкуство от създателя на музиката на “Спайдърмен ” и “Стив Джобс ” – Даниел Пембъртън.

Българинът не скри терзанието си. „ Ако някой ми беше споделил преди 20 години, че ще съм тук с вас, прелестни хора, не бих повярвал. Много ви благодаря! “ - сподели композиторът.

Той благодари на българския си екип, с който основава музиката към една от най-успешните фентъзи игри в света: „ Вярвам, че в случай че не оставите част от сърцето си в музиката, никой не може да ѝ сенаслади, и никой в действителност не може да разбере възприятията, които витаят във вашето сърце до момента в който композирате. “

„ За първи път толкоз блестящо всички прожектори са върху саундтрака и върху работата на Борислав и на целия екип, в това число и певиците, и целияекип, който е съвсем напълно български. “ - означи оперната певицаМария Атанасова.

В музиката към играта, с изключение на гласа на Мария Анастасова, чуваме този и на Илона Иванова от трупата на Музикалния спектакъл. „ Той се свърза с мен с доста късно известие във Facebookи сега, в който го получих, го прочетох и не повярвах на очите си “, описа Иванова.

Така Илона записва гласа си, а в този момент получава мнения от целия свят.„ Много хора от чужбина и България ми пишат в обществените мрежи и в YouTube, че доста постоянно си пускат музиката отвън видеоиграта. Наградата за музика, отличена от BAFTA, идва безусловно справедливо, тъй като музиката е толкоз мощна, че тя продължава своя живот и отвън играта. “ - добави тя.

Мария Атанасова,освен един от гласовете към музиката на играта,е и разпален геймър. „ Музиката прибавя специфичното. Вмомента,като се сетя заигри, които съм играла, се сещам тъкмо в коя зона, какво съм чувала и каква е била музиката. “ - показа тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР