Български и македонски висши духовници обсъдиха в София по-нататъшните стъпки

...
Български и македонски висши духовници обсъдиха в София по-нататъшните стъпки
Коментари Харесай

Български и македонски висши духовници обсъдиха сближаването на двете църкви

Български и македонски висши духовници разискаха в София по-нататъшните стъпки за доближаването на двете църкви.

В съвещанието участваха членовете на излъчените за задачата комисии, които " с братска в Христа обич разискаха обстановката към Македонската православна черква и нейния каноничен статут и в единодушие в името на добротворството, и братските взаимоотношения начертаха дейности за осъществяване на взетото решение от Светия синод на Българската православна черква, се споделя в известие на Светия синод.

Миналия месец Македонската черква пожела да признае Българската за своя църква-майка и по този начин да уреди личното си признание от останалите православни църкви, а Българската одобри да спомага.

В днешната среща от българска страна са взели участие Старозагорския митрополит Киприан – ръководител на комисията, Ловчанския митрополит Гавриил, Пловдивския митроплит Николай, Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, Неврокопския митрополит Серафим, Врачанския митрополит Григорий. От македонска страна са се присъединили Македонският архиепископ Стефан, Преспанско-Пелагонийският митрополит и админ Австралийско-Новозеландски Петър, Дебърско-Кичевският митрополит и админ Австралийско-Сиднийски Тимотей и Хераклейският свещеник Климент, секретар на комисията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР