Български и македонски политици и общественици отбелязаха заедно 11-тата годишнина

...
Български и македонски политици и общественици отбелязаха заедно 11-тата годишнина
Коментари Харесай

11 години от основаването на Българския културен клуб в Скопие

Български и македонски политици и общественици означиха дружно 11-тата годишнина от основаването на Българския културен клуб-Скопие. Тържественото събитие се състоя в македонската столица, а присъстващите посетители си дадоха обещание да продължат да работят за доближаването на двете страни и народите на България и Северна Македония.

През последните 11 години връзките сред България и Република Северна Македония се трансформираха и двете страни би трябвало да продължат да работят за доближаването по сред им, счита ръководителят на Българския културен клуб в Скопие.
Лазар Младенов, ръководител на Българския културен клуб в Скопие: Започнахме с промоцията на българската история, продължаваме по тая линия и в последна сметка да сближим управленията на двете страни. Смятам, че по някакъв метод ние сближихме политиците от Македония и България да продължат с това движение.
Зоран Заев също се включи в отбелязването на годишнината, с цел да поддържа другарството сред двете страни.
Зоран Заев, министър-председател на Република Северна Македония: Имаме 11 години културен център, който е мост на другарство, който ни е оказал помощ и на мен, и на Бойко, да градим това другарство, само че би трябвало още да го градим, още по-голямо това другарство сред нас, тъй като двете земи чакат съответни резултати - чакат роуминга, чакат вложения, чакат работни места, по-високи заплати.Ангел Ангелов, дипломат на България в Република Северна Македония: Аз от първия си ден, в който съм тук, към този момент 4 месеца приказвам, че този двувековен въпрос към този момент, тъй като два века си приказваме за Коридор 8, най-сетне би трябвало да стартира да се осъществя и от митичен кулоар да стане действителен.
Гостите си дадоха обещание да работят за повече взаимни планове сред двете страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР