Български гласъ“. Снимка: Искра.бг Политическа партия Български гласъ“ стартира изграждането на

...
Български гласъ“. Снимка: Искра.бг
Политическа партия Български гласъ“ стартира изграждането на
Коментари Харесай

„Български гласъ“ учреди своя структура в Бургас: Искаме да покажем свършена работа, това е програмата ни

„ Български гласъ “. Снимка: Искра.бг

Политическа партия „ Български гласъ “ започва построяването на регионална конструкция в Бургас, като през днешния ден ще бъдат определени регионалните координатори за града . Към момента няма спрягани имена, стана ясно по време на заседание на политическата мощ в Бургас. На него участваха ръководителят й Георги Попов, организационният й секретар Огнян Митев и други нейни представители. Митев е един от хората, които стоят зад учредяването на партията.

Сред учредителите има представители на разнообразни специалности, които застанаха зад концепцията да се работи за предстоящите промени от хората в района. Новата групировка си слага амбициозни цели като страната да стартира да работи за хората , а не те за нея. Митев каза:

„ Днес сме се събрали тук, с цел да сложим началото на нашата акция за локалните избори, които ще са на 22 октомври 2023 година, т.е. събираме регионалния ни координатор, с районни, локални, градски, селски координатори на партията, тъй като тя съществува от февруари тази година, само че водим акция по основаване на структури по места в цяла България още от средата на предходната година. В тази връзка събираме нашите координатори, с цел да заявим какви са ни желанията и какви общите цели на партията. Те са най-много гонене на публичния интерес, а не партиен подобен. “

„ Общественият интерес е едно общо разбиране, само че е нужен и е обвързван с локалните проблеми на хората и ние като хора, които представляваме партията не знаем всички проблеми, които са в Област Бургас и поради това вършим това заседание, с цел да можем да ги разясняваме тези въпроси. Да решим сами ли ще издигаме кмет, ще подкрепим ли някой от другите кметове, които вероятно ще бъдат издигнати, които към този момент се знае от разнообразни партии кой ще бъде представител, кой ще води листи, дали ще вършим независима листа, дали ще бъдем в коалиция с други публични, локални организации, освен локални и национални такива. Някои от тях са Съюзът на инвалидите в България, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса, Учителски профсъюз. Това са организации, с които работим към този момент над година. Организираме мероприятия и митинги общи. Включително и неправителствени организации за проблемите на хората с ТЕЛК и НЕЛК проблеми “ , акцентира Митев. Той продължи:

„ Търсим необятна поддръжка и от локални организации. С тях работим от години обратно в разнообразни патриотични и публични дела. Аз персонално преди да стана член на партия „ Български гласъ “, работих и представлявах едно национално придвижване „ 20 април “, което макар патриотичното име се занимаваше единствено с благотворителна активност, т.е. помагахме на хора в неравностойно състояние – заболели, възпитаници, студенти, детски градини и така нататък От 2016 година до края на 2022 година сме обезпечили средства над 1 млн. евро, които сме раздали, платили лекувания на хора в неравностойно състояние, възпитаници, студенти и така нататък Това е най-общо за нашата организация. “

По думите на Митев задачата им е, в случай че съумеят да реализиран резултати на локалните избори , да „ преследват най-много публичния интерес, не персоналния, не партийния, а публичния “ . Според него по този метод ще станат разпознаваемия фактор в локалната, а след това и в националната политика .

„ Крайно време е да се разбере, че би трябвало да се търсят точно такива хора, а не партии, които вървят след водача и извършват желанията на един човек или на шепа хора, а партии, организации, които следват публичния интерес. Това ние и мотото “ , уточни Митев.

Председателят на „ Български гласъ “ Георги Попов уточни :

„ Идеята на партията, в случай че влезем даже за 6 месеца в Народното събрание, е да предоставим нова промяна в другите браншове. Това, което видях от живота на Народното събрание са всевъзможни неща, само че те не бяха на дневен ред. Хората не чакаха това от нас, ние излъгахме гласоподавателите си, всички политици. “

Георги Попов. Снимка: Искра.бг

По думите му всеки депутат от тяхната партия ще има право на парламентарен надзор. Той акцентира, че сега залата е празна. Според него това е по този начин, тъй като народните представители не си правят работата .

„ Това няма да го допуснем. Колкото сме в Народното събрание, ние всички ще бъдем на парламентарен надзор, тъй като от 09:00 до 17:00 часа сме на работа “ , безапелационен е Попов. Той посочи:

Местните избори не са самоцел, по този начин се случи, в случай че имаше национални, щяхме да вземем решене и да гласуваме дали да участваме групово. Най-вероятно нямаше да участваме, тъй като сме построили едвам 75% структури в страната. То не е да направиш едни листи, би трябвало да има осъзнати хора и да взимат осъзнати решения. Предстоят ни локални избори. За нас е шанс, тъй като, като се огледа обратно във времето, се вижда, че една партия, която е влезнала през локални избори, се е закрепила и е останала в политическия живот по-дълга време. Това демонстрира историята. “

Нашата партия няма стратегия, тъй като е доста елементарно да кажем това ни е програмата. Ние желаеме след 6 месеца да кажем какво сме създали в другите градове. Искаме един ден да покажем свършена работа и това да е нашата стратегия. Областните ни координатори да търсят проблемите на хората и да търсят решение на проблемите им. Програмата ни е решени проблеми на хората. Визията е за бъдеще на България в границите на Европейски Съюз и НАТО, желаеме да влезем и в Шенген, желаеме да върне същинската Европа, не тази Европа на политиката, а свободното придвижване на капитали и хора “ , безапелационен е Попов. Можете да видите цялото му изявление във видеото:

Припомняме ви, че новата политическа групировка беше учредена на 17 декември 2022 година в Благоевград. Замисълът й е да бъде възобновена справедливостта в България.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР