Български футболен съюз и Български спортен тотализатор отбелязаха 25 години

...
Български футболен съюз и Български спортен тотализатор отбелязаха 25 години
Коментари Харесай

БФС и БСТ отбелязаха 25 години от великия гол на Костадинов с турнир по джаги

Български футболен съюз и Български състезателен тотализатор означиха 25 години от датата, на която Емил Костадинов означи своя златен гол против Франция и страната ни се класира за Световното състезание в Съединени американски щати.

Паметният миг беше отпразнуван със съревнование по джаги, в което взеха присъединяване едни от най-популярните ни спортни публицисти. Те се изправиха лице в лице с някои от най-запалените футболни почитатели, станали участници в играта „ Фен зона “ на СПОРТ ТОТО. Отборът на почитателите беше определен на лотариен принцип, измежду всички записали непечелившите си билети от моментната лотарийна игра. Именно тя въодушеви името на шампионата - „ Фен зона за джаги “.

Събитието се организира в постройката на БФС и в него взеха присъединяване общо 11 тима. Водещ беше Део, който даваше кураж на състезателите, по време на целия джага-турнир. Въпреки оспорваното дерби, тимовете на почитателите взеха превес над тимовете на публицистите. На финала обаче, всички завоюваха – положително въодушевление и състезателен хъс.

„ Някои неща остават в съзнанието на човек вечно. За мен мачът против Франция на 17 ноември 1993 година и оня миг, в който накарахме целия „ Парк де Пренс “ да замлъкне, е един от тях. Въпреки че от този момент до момента измина доста време, възприятията, припомняйки си този миг, за мен остават същите. Сигурен съм, че и за моите съотборници е по този начин “, показа основният провинен за събитието – Емо Костадинов. Лично той връчи премиите на определените на лотариен принцип участници от играта на СПОРТ ТОТО, които с изключение на опция да потвърдят уменията си, си потеглиха и със спортни джаги.

Турнирът откри изпълнителният шеф на Български състезателен тотализатор – Дамян Дамянов, който напомни дългогодишното партньорство сред Български състезателен тотализатор и Български футболен съюз. „ Може би не всички от вас знаят, само че преди 61 години започнахме със залагания във футболни срещи в игрите на ТОТО 1.

Продължихме да поддържаме българския футбол през тези години, сътрудничим си доста добре с нашите сътрудници от Български футболен съюз. За последните 3 години сме вложили 600 000 лв. в родния футбол, с които са купени професионални топки за нашите клубове. Това са топките, с които се играеше и на Мондиал 2018 и ние направихме по този начин, че всеки тим от Първа лига да играе с тъкмо тези професионални топки “, напомни той.

Моментната лотарийна игра „ Фен зона “ на СПОРТ ТОТО увлича всички футболни ентусиасти с облаги за над 36 000 000 лв.. Тя продължава задачата на Български състезателен тотализатор в поддръжка на спорта у нас, тъй като 33% от постъпленията в тото игрите са в осъществяване на тази идея.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР