Български електрически велосипеди ще получат като подарък двама участници в

...
Български електрически велосипеди ще получат като подарък двама участници в
Коментари Харесай

Подаряват електрически велосипеди на участници в Маратона на приятелството в Плевен

Български електрически колела ще получат като подарък двама участници в Маратона на другарството " Плевен ", оповестиха уредниците. Шестото му издание ще се организира на 19 май, неделя, и тази година предлага още по-атрактивен награден фонд.

Маратонът на другарството се трансформира в най-голямото и значимо съревнование за района, като единствено предходната година посрещна над 500 участника от 14 страни на 3 континента. Тази година има особено предизвикателство за начинаещите бегачи. " Моят първи маратон " цели да насърчи повече хора да стартират да спортуват интензивно и да финишират сполучливо на маратонска отдалеченост (42,2 км).

Маршрутът за маратона е относително еднакъв, без съществени изкачвания и с малко завои, което го прави подобаващ и за начинаещите в този спорт. Той минава през центъра на града и главните забележителности във и към Плевен, измежду които парк Кайлъка и историческия мост до село Ясен.



Освен за персонално задоволство, участниците ще се състезават и за два български електрически велосипеда. Единият ще бъде за " нов " маратонец, а другият – за някой от останалите участници. За да се включат в томболата за специфичните награди, начинаещите бегачи би трябвало да потвърдят при регистрация, че маратонът в Плевен е първи за тях.

Събитието притегля и с разнообразието си от дисциплини. Сред тях са класическата маратонска отдалеченост от 42,2 км, полумаратон (21,1 км), щафета (2х10 км), безвъзмезден 3-километров градски крос " Аз мога " и детски маратон, проведен по възрастови групи. Именно с помощта на огромния набор от дисциплини и опцията гратис да се включат деца и пенсионери, както и искащите да премерят сили на 3 км, надпреварата през предходната година притегли участници в необятен диапазон – от 4- до 82-годишна възраст.

Всички участници в дългите дистанции (маратон, полумаратон и щафета) ще получат подарък раница за тичане.

На 18 май (събота, денят преди маратона) участниците в събитието и техните фамилии и другари ще могат да посетят гратис един от знаците на град Плевен – Панорамата. В нея има има ревю на боевете от преди близо 150 години при борбата за Плевен. Тя ще бъде отворена за посетителите от 14 до 17 ч., като до нея ще може да се стигне с проведен превоз от Центъра за работа с деца (там се раздават стартовите пакети). Автобусите ще потеглят в 14:00, 15:00 и 16:00 ч. Връщането е пешком, като се минава през красивия Скобелев парк, който е на върха на един от хълмовете към Плевен и от който се откриват гледки към града.



И тази година Маратон „ Плевен “ има благотворителна идея. Чрез събитието ще се събират средства за специфична стипендия „ Готови за триумф “, предопределена минимум за един студент от града. Стипендията се дава за високи университетски достижения на младеж без един или двама родители, като поддръжката е за образователната 2019/2020 година.

Таксата за присъединяване за маратон и полумаратон е 60 лева, за щафета (общо за двама души) – 120 лева, а за всички деца, ветерани (над 60-годишна възраст) и за участниците в 3-километровия градски крос участието е гратис.

Маратон на другарството " Плевен " се провежда от " Eyes-Open ", Спортен клуб „ Бегач “, Българската федерация по лека атлетика и Община „ Плевен “ и има извънредно значимо значение за района на Северна България.

За записвания и повече информация, посетете уеб страницата на събитието www.plevenmarathon.com
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР