Търговец на акции неволно закупи акция клас А на Berkshire

...
Търговец на акции неволно закупи акция клас А на Berkshire
Коментари Харесай

Трейдър се опита да се изхтри и да купи акции на Berkshire на безценица – идеята се оказа лоша

Търговец на акции несъзнателно закупи акция клас А на Berkshire Hathaway за $648,000 заради механически проблем на NYSE, която подправено сподели цената като $186.

Тази неточност, която по-късно беше поправена от NYSE, породи заради нередовност в системата.

Търговецът, за да се възползва от очевидния внезапен спад в цената, сложи пазарна поръчка. Брокерът обаче обработи поръчката на действителната цена от $648,000, употребявайки маржин, което докара до забележителен дълг. Транзакцията е осъществена посредством спестовната сметка без налози на търговеца, която нормално не разрешава маржин търговия, само че казусът е разрешил транзакцията.

NYSE приписа грешката на “технически проблем с ценови диапазони в цялата промишленост ”, засягащ към 40 признака. Проблемът, за който се счита, че е обвързван с нова версия на софтуера, е позволен посредством връщане към по-стара версия на софтуера във второстепенен център за данни. Всички неправилни покупко-продажби за Berkshire Hathaway по време на интервала на грешката бяха анулирани.

Други акции, в това число Chipotle и Barrick Gold, също претърпяха краткотрайни спадове на цените. Въпреки тези проблеми, по-широкият фондов пазар остана съвсем непокътнат, с леки спадове заради стопански опасения. SEC проверява случая.

Джо Салуци от Themis Trading изрази песимизъм по отношение на обяснението на NYSE, поставяйки под въпрос неочакваните фрапантни промени в цените.

Този случай акцентира уязвимостите в системите за търговия и забележителните финансови опасности, пред които са изправени търговците по време на механически неизправности, като акцентира нуждата от устойчиво ръководство на риска.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР