Българската звезда в сноуборд дисциплините Радослав Янков застана зад своите

...
Българската звезда в сноуборд дисциплините Радослав Янков застана зад своите
Коментари Харесай

Радо Янков: Предстоят ми не толкова промени, колкото оптимизация

Българската звезда в сноуборд дисциплините Радослав Янков застана зад своите думи, че миналият сезон му е донесъл доста поучения. 29-годишният играч съобщи, че на база сложната акция му следва да направи оптимизации както в оборудването си, по този начин и в метода, по който организира подготовката си.

„ Казах, че това е сезонът на поуките, тъй като след всеки сезон, когато нещата се получават по този начин, както искаш, както би трябвало, започваш да си вадиш поучения. Когато има проблем, пропуски или условия, които не зависят от теб като травмата ми първоначално, това не е никакво оправдание”, съобщи роденият в Чепеларе Янков. „ Даже не желаех и да го загатвам, тъй като това е част от играта, от спорта. Има и доста по-сериозни травми от моята. Има спортисти, които се състезават с болки, само че не го демонстрират, тъй като преценят за себе си, че по този начин е по-добре. И аз реших по този начин, само че това ми костваше огромна част от по-добри класирания и по-пълноценни тренировки.”

„ Точно там е работата, че когато не се получават нещата, аз желая най-вече всичко да върви безпрепятствено. Когато погледнеш от друга светлина – от под върха или някъде там – оценяваш нещата и се зареждаш с нови сили. Мотивирам се от тези неща, с цел да работя, да надграждам и да се върна към позитивните резултати.”

„ Сега предстоят не промени, а оптимизация – по-добра физическа, а и психическа подготовка. Екипировката е доста значима част от цялото нещо и не преставам да се учудвам какъв брой значимо е това. Като играч това продължава да ме изумява какъв брой огромна може да бъде разликата сред един сноуборд и различен. Радвам се, че направихме деликатни проби и нямам самообладание да пристигна идващият сезон.”

„ Не сме наясно с проекта за подготовката, тъй като в този момент ще се прави, като се види календара. Спрямо това ще решаваме. Физическата подготовка започва след към седмица и си продължава. Ще гледаме да бъде по-оптимизирана – да бъда по-здрав, по-гъвкав, по-бърз и по този начин нататък. Относно надпреварите би трябвало да се видят къде ще бъдат, къде ще се пътува и по отношение на това ще се вършат планове”, приключи Янков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР