Българската волейболистка Десислава Николова и нейният Айдън ББСК (Айдън) се

...
Българската волейболистка Десислава Николова и нейният Айдън ББСК (Айдън) се
Коментари Харесай

Деси Николова и Айдън на 1/4-финал за Купата на Турция

Българската волейболистка Десислава Николова и нейният Айдън ББСК (Айдън) се класираха на 1/4-финали в шампионата за Купата на Турция. Волейболистките на Айдън надиграха изрично Карайоларъ (Анкара) с 3:0 (25:16, 27:25, 25:22) в мач-реванш от 1/8-финалите на шампионата.

В първата среща Карайоларъ победи мъчно с 3:2 гейма, и по този начин с общ резултат 5:3 гейма Айдън се класира за финалната осмица за Купата на Турция, която ще бъде идващия уикенд. Там на 1/4-финалите Деси Николова и компания ще спорят Галатасарай (Истанбул), който дружно с другите грандове Еджзаджъбашъ ВитрА, Вакъфбанк и Фенербахче се класира непосредствено за тази фаза.

Срещата е в петък (22 март) в 11,00 часа българско време. При възможен триумф на полуфинала Айдън ще играе с спечелилия от двойката сред Еджзаджъбашъ ВитрА и Нилюфер Беледийе (Бурса).

Деси Николова изигра следващ мощен мач за своя отбор и стана втора по ефикасност с 15 точки (2 аса, 54% успеваемост в офанзива и 50% положително посрещане) за триумфа . Най-полезна за Айдън бе доминиканската националка Брайелин Мартинес със 17 точки (2 блока, 2 аса, 37% успеваемост в офанзива и 47% положително посрещане) за успеха. За отбора на Карайоларъ беларускинята Марина Тумас и Ясемин Гювели завършиха с по 11 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР