Българската тол система, която по твърденията на АПИ е уникална

...
Българската тол система, която по твърденията на АПИ е уникална
Коментари Харесай

Уникалната българска тол система надхвърли 320 млн. лв.

Българската тол система, която по изказванията на АПИ е неповторима и без аналог в света, нарастна с нови 140 млн. лева и към този момент ще коства на данъкоплатците над 320 млн. лева

Средствата се дават на австрийската компания " Капш " без търг и конкурс, и даже без авансово да се разгласи поръчката, точно с аргумента за нейната уникалност и неспособност различен да направи нещо сходно в света.

Това излиза наяве от оповестеното " договаряне без авансово съобщение " на уеб страницата за електронни публични поръчки. Поръчката е оповестена в 21 часа в сряда, а едвам в четвъртък в 16:43 часа Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) заяви за това публично на интернет страницата си, без да показва името на изпълнителя. http://www.api.bg/index.php/bg/prescentar/novini/startirana-e-procedura-po-zop-za-24-chasov-monitoring-i-poddrzhane-na-tol-sistemata/

Съобщението пристигна няколко часа откакто Апелативният спецсъд пусна под домакински арест Лиляна Деянова, откакто четири месеца бе държана зад решетките. Тя и съдружникът и Мартин Димитров, който остава в ареста, още предходната година алармираха прокуратурата и Европейската комисия за корупция и обири, свързани с тол системата. До този миг няма публична информация от двете институции дали са подхванали някакви ограничения по жалбата им.

Договорът с консорциума " Капш Трафик Солюшънс ", с водеш сътрудник австрийската " Капш " беше подписан за 180 млн. лева с Данък добавена стойност при започване на 2018 година Обединението получи парите си на два транша от по 90 млн. лева, като вторият беше изплатен преди дни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР