Българската технологична компания Чек Пойнт Кардио успешно пусна първия кризисен

...
Българската технологична компания Чек Пойнт Кардио успешно пусна първия кризисен
Коментари Харесай

Българска технология прави мониторинг на пациенти с коронавирус под карантина

Българската софтуерна компания „ Чек Пойнт Кардио ” сполучливо пусна първия спешен мониторинг център за пациенти със признаци на ковид. Това сподели в изявление за БГНЕС представителят на компанията Ружица Гугуловска.

Компанията съществува към този момент няколко години както на българския, по този начин и на международния пазар. Тя прави телемониторинг на пациенти от отдалеченост. Произведените устройства се слагат на тялото на пациента. Софтуер обработва данните и се изпращат посредством интернет в мониторингов център. Там лекари и сестри следят непрекъснато пациентите.

„ Това значи, че един пациент у дома е следен все едно е в интензивното поделение с всички параметри. При влошено положение лекарите могат навреме да реагират по телефона с лекуващия доктор или със самия лекуван “, изясни Гугуловска.

Опитът на българската компания е сполучливо прибавен в няколко европейски страни, в това число и в Румъния. На 7 март министърът на опазването на здравето на Румъния излезе с информация към всички негови сътрудници в Европейски Съюз, че мониторинговият център към този момент следи техните пациенти със признаци за ковид. От идната седмица ще стартира активност в Италия, Австрия, районен съд Македония, Хърватия, Гърция и Израел. Запитване има даже от Колумбия.

„ По този метод се дава опция на лечебните заведения да съкратят леглата в карантинните отделения за ковид. Всъщност инвестицията в нови отделения ще е непотребна, тъй като пациентът може да си стои у дома и да бъде следен от самото начало. Същевременно технологията ще ограничи доста разпространяването на този вирус. Нашето устройство дава опция да се локализира пациентът и да се следи дали фактически съблюдава карантинната изолираност “, споделя Гугуловска.

„ За страдание, в България също са регистрирани случаи на ковид. Силно се надявам и съвсем съм сигурна, че в околните дни ще можем да организираме тази система да бъде разполагаем и на българските жители. Бих желала с общи старания да намерим метод, да се възползваме от съществуването на към този момент една потвърдена система за следене на пациенти от отдалеченост. Нека се възползваме от обстоятелството, че нашият мониторингов център е с доста опитни лекари и сестри отпред с доктор Бойчо Бойчев в Казанлък. Моето предложение е, че можем да превърнем България в първия телемониторингов център, който ще се бори против ковид “, приключи Ружица Гугуловска. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР