Българската технологична компания BRIGHT вече е собственост на глобалния доставчик

...
Българската технологична компания BRIGHT вече е собственост на глобалния доставчик
Коментари Харесай

Световен IT гигант придоби българската компания BRIGHT

Българската софтуерна компания BRIGHT към този момент е благосъстоятелност на световния снабдител на услуги в региона на цифровите технологии и инженеринг Virtusa Corporation, излиза наяве от публично известие.

Финансови елементи по договорката не се с оповестяват.

BRIGHT работи с бизнеса в сфери като цифровизация, киберсигурност, бизнес разбори, изкуствен интелект и така нататък Компанията е измежду водещите елитни сътрудници в района на IT водачи като ServiceNow и Splunk.

Български холдинг придобива софтуерната компания GotoAdmins

Трета договорка по придобиване в границите на половин година

Тя има общо 100 консултанти, които работят по имплементирането на разнообразни сложни IT решения. От профила на BRIGHT в dev.bg се вижда, че тя има общо 130 чиновници.

Базираната в Съединени американски щати Virtusa Corporation работи на световно равнище с екип от 35 000 души. Те подкрепят цифровата промяна на компании от сферите на финансите, опазването на здравето, медиите, развлеченията, туризма, промишлеността и технологиите.

Придобиването " ще усъвършенства съществуващите услуги и благоприятни условия на Virtusa в региона на ServiceNow и Splunk, изключително на европейския пазар. BRIGHT прибавя богат опит в области като SecOps и наблюдаване и предлага новаторски решения, приспособени към разнообразни промишлености, които идеално допълват тактиката на Virtusa ", излиза наяве от известието.

" BRIGHT беше в търсене на стратегически сътрудник, който да форсира нашето налагане на европейския пазар, и съм оптимистично надъхан, че обединяването с Virtusa ще ни подкрепи в това начинание. Споделяйки общи полезности като иновация, доверие и даване на решения и услуги с високо качество, съм убеден, че ще оставим забележителен отпечатък върху бизнеса на нашите клиенти ", е представен да споделя основният изпълнителен шеф и създател на BRIGHT Ангел Кънчев.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР