Българската свобода има свой връх и той се нарича Шипка.

...
Българската свобода има свой връх и той се нарича Шипка.
Коментари Харесай

Гълъб Донев: И днес родината ни има нужда от своите опълченци

Българската независимост има собствен връх и той се назовава Шипка . Всяка педя земя тук споделя трагичната история на българската независимост, пропита с кръвта и саможертвата на предците ни “. Това съобщи служебният премиер  Гълъб Донев  в словото си за националния празник – 3 март, при тържественото му честване на връх Шипка.

„ Връх Шипка е свято място, което не търпи нечисти думи и недостойни действия.  Връх Шипка е място, в което се стъпва като в храм с религия в сърцето  – самоуверено, само че безшумно, тъй като подземен ни стоят костите на опълченците, които браниха този връх до финален мирис “, сподели още министър председателят.

„ Днес, когато честваме  145 години от освобождението на България , ние се прекланяме пред паметта на хилядите знайни и незнайни българи, които, изправени пред избора независимост или гибел, избраха България. Помним и в никакъв случай няма да забравим воините, които в Руско – турската освободителна за нас война, отдадоха живота си за нашата независимост “, означи още Гълъб Донев.

„ Щом сте тук, значи България е в сърцето ви “, обърна се премиера към стотиците хора, събрали се на връх Шипка за тържественото отбелязване на празника. „ И през днешния ден родината ни има потребност от своите опълченци по дух и своите идеалисти по душа , които ще се отрекат и ще загърбят персоналните си ползи и желания и ще се отдадат на общонационалната идея за свободна, самостоятелна и мощна България “, съобщи служебният министър председател Гълъб Донев точно на Шипка.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР