Българската стопанска камара (БСК) изпрати писмо до служебния министър на

...
Българската стопанска камара (БСК) изпрати писмо до служебния министър на
Коментари Харесай

БСК: Въвеждането на нови ограничения от днес за утре е необосновано

Българската стопанска камара (БСК) изпрати писмо до служебния министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров, в което обясни позицията на членуващите в нея браншови организации от бранша на туризма, ресторантьорството, фитнес и СПА действия, просвета, търговия, конгресна и изложбена активност. Писмото е във връзка препоръчаните от държавния здравен контрольор Ангел Кунчев нови ограничаващи ограничения в страната.

Според членовете на организацията ограниченията следва да бъдат добре обосновани от позиция на тяхната успеваемост, недискриминиращи и съпроводени със съответните обезщетения за нанесените стопански вреди.

Според БСК досега не са показани данни за резултата от работилите в предходни интервали ограничения, включително върху заболеваемостта, хоспитализациите, смъртността, персоналния и груповия имунитет. Нещо повече, липсва и разбор за резултата от сходни ограничения в интернационалната процедура, включително за отражението на имунизацията, носенето на маски, локдауните и други върху здравния статус на популацията. " Без сходен разбор въвеждането на каквито и да било ограничения е кардинално голословно и с необоснован резултат. Единствено потвърден е отрицателният стопански резултат ", се споделя в писмото.

Същевременно слагането на изискване за % имунизирани служащи и/или клиенти е дискриминационно по своята същина, показват още от организацията.

" Предложението за 100% опазване на активността при 100% имунизиран личен състав значи работодателите да се явят в ролята на принуждаващи своите служащи и чиновници да извършат деяние, решението за което е тяхно персонално право. Не на последно място, стои въпросът до каква степен е законосъобразно и морално да се изисква от клиентите информация за техния здравословен статус. "
 БСК: 100 млн. лв. от Европа няма да стигнат безплатно до бизнеса БСК: 100 млн. лв. от Европа няма да стигнат безплатно до бизнеса
100 млн. лв., които трябваше да се употребяват безплатно от бизнеса за оборотен капитал по самодейността на Европейската комисия REACT-E...

Също по този начин бизнесът не е бил подпомаган съответно при предходни ограничения, декларират от БСК.

" Свидетели сме на това по какъв начин през 2020 година бяха нужни повече от 6 месеца след експлоадирането на пандемията, с цел да бъдат дефинирани механизми за поддръжка на бизнеса, а след това още минимум 6 месеца, с цел да проработят дейно въпросните механизми. Към днешна дата хиляди стопански оператори не престават да изпитват усложнения от предходните интервали на затваряне, а в този момент в незабавен порядък им се оповестява, че още веднъж би трябвало да затворят. "

От организацията упорстват да бъдат оповестени ясни механизми за отплата на засегнатите бизнеси, както и да се показа на публичното внимание разбор и оценка на успеваемостта на прилаганите досега противоепидемични ограничения преди да се пристъпи към нови ограничавания.

 

Още от ИКОНОМИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР