Българската следа на последните награди „Оскар“ беше солидна. Наред с

...
Българската следа на последните награди „Оскар“ беше солидна. Наред с
Коментари Харесай

Д-р Илиян Иванов – българинът, който стои зад номинирания за „Оскар“ филм „Дълбоко усещане“

Българската диря на последните награди „ Оскар “ беше солидна. Наред с триумфа на Мария Бакалова имаше и още една родна продукция с номинация за влиятелните статуетки. Това е късометражният филм " Дълбоко чувство ", чиито продуценти са доктор Илиян Иванов и брачната половинка му Дана Проданова.



Продуцираната от доктор Илиян Иванов късометражна лента има 15 награди и беше номинирана за " Оскар ". Срещаме го в родния Бургас. Повече от 25 години живее в Америка и там е научил максима, която следва безусловно.

" Направи положително и то ще се съобщи на някой различен, не е належащо ти да очакваш връщане към тебе. Връщането идва по различен метод, в нашия случай с кино лентата – ние помогнахме да бъде осъществена тази изобретателна концепция на Дъг Роланд, никой не е мислил, че в миналото ще се стигне до номинация за „ Оскар “, само че ето, нещата по този начин се получават в живота. "



Д-р Илиян Иванов е професор по детска психиатрия и персонажът на младежа Терик е друга причина да се включи в продукцията.

" Част от моята работа е тъкмо с деца в пубертета 14 до 19 години, които имат проблеми, прочувствени и някои, свързани с потреблението на дрога и не посещават учебно заведение “, описа той. „ Всъщност описването на този темперамент значително резонира с действителни случаи, които са част от нашата работа. "



Филмът споделя за среднощната среща на безприютен младеж с възрастен незрящ и ням мъж.

" Идеята беше да се включи Роберт Тенаго, който е слепият, ням темперамент във кино лентата, а той е фактически с тези увреждания. Той е изгубил своето зрение на 30 години и концепцията беше да не се взима артист, който да показва това, а в действителност да е автентичен субект, кьорав и ням, което е за първи път и това също има значение да направиш нещо, което не е правено преди. "



Известният психиатър не е спирал да се занимава с изкуство, подготвял се за художествената академия, само че медицината надвива. Има няколко независими изложения в Ню Йорк и свири на китара в джаз група. Затова влечението му към филмовото изкуство не е инцидентно. Искрено се радва на триумфите на първата номинирана българка за „ Оскар “ - Мария Бакалова.

" Ние в действителност имаме един и същи наставник - режисьорът Симеон Димитров. Аз когато бях в британската гимназия, бях в неговия по този начин наименуван кръжок. Така че, както се майтапеше той: с цел да стигнеш до „ Оскар “, би трябвало да минеш през Симеон Димитров. “
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР