Българската шахматистка Нургюл Салимова очаквано беше в приповдигнато настроение при

...
Българската шахматистка Нургюл Салимова очаквано беше в приповдигнато настроение при
Коментари Харесай

Нургюл Салимова: Винаги даваме всичко от себе си, сега сме европейски шампионки

Българската шахматистка Нургюл Салимова предстоящо беше в приповдигнато въодушевление при триумфалното завръщане на националния ни тим при дамите, който стана

Салимова изрази насладата си, че тя и нейните съотборнички са имали опцията да разчитат на опита на капитана Антоанета Стефанова и добави, че е щастлива от обстоятелството, че те също са съдействали за спечелването на златния орден.

" Много съм щастлива, че този път бяхме водени от Антоанета Стефанова. На шахматната олимпиада в Индия тя не взе участие и там се усещаше неналичието ѝ. Така че съм доста щастлива, че този път бяхме водени от нея. За нас е наслада да се учим от нейния професионализъм и опит и съм щастлива, че ние с нашия гений също допринесохме за този триумф Винаги даваме всичко от себе си, знаем, че сме мощни. Сега сме европейски шампионки ", съобщи сребърната ни медалистка от Световната купа през тази година.

" От моя резултат също съм доста удовлетворена и това ми дава мотивация ", разяснява още Нургюл Салимова, която завоюва и златен орден за самостоятелното си показване в хода на шампионата, откакто реализира най-голям коефициент на показване на втора дъска.

В същото време други две от младите шахматистки в тима ни - Белослава Кръстева и Виктория Радева - се причислиха към Салимова и показаха насладата си от това, че са били водени от Антоанета Стефанова.

" През цялото време работихме в един екип, тя (Стефанова) ни даваше успокоение, тъй като има огромен опит в такива надпревари и много способства със своя опит. Аз още не мога да осъзная, не сме спали, ще ми би трябвало още малко време да осъзная ", сподели Белослава Кръстева.

" За мен е една изключителна наслада и чест, да сме водени от Антоанета, тъй като всяка една от нас е израснала с фантазията да играе един до друг с нея. Ние постигнахме един неповторим триумф ", съобщи Виктория Радева.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР