Българската състезателка по художествена гимнастика Катрин Тасева призна, че летвата

...
Българската състезателка по художествена гимнастика Катрин Тасева призна, че летвата
Коментари Харесай

Тасева гледа към Световната купа не с високи, а със златни надежди

Българската състезателка по художествена гимнастика Катрин Тасева призна, че летвата е вдигната доста съществено след мощното ѝ показване на надпреварата от веригата Гран При в Киев. След четирите си медала (три сребърни и един бронзов) в украинската столица 20-годишната прелест съобщи, че оттук насетне във всекии един старт задачата ще бъде златният орден. Това важи с особена мощ за идната Световна купа в София, която ще се организира в интервала 29-31 март.

Колкото до случилото се в Киев, Тасева искрено има вяра, че е имала всички шансове да стъпи и на най-високото ходило. „ Оценявам представянето си като доста положително по отношение на играта, която демонстрирах. Много съм удовлетворена от класирането. Изиграх си съчетанията, направих всичко, умерено можеше да взема и злато”, съобщи тя за "Здравей, България " по NOVA.

„ Много обичам да възпроизвеждам музиката с играта си. Мисля, че ми се получава. Самата аз се усещам като актриса.”

„ Формата ми несъмнено се усъвършенства. От началото на тази година започнах да ставам все по-добра. Мисля, че ще бъда още по-силна за Европейското състезание.”

„ Очаквам почтено да се показва ката най-хубава гимнастичка сега на България. Надявам се скоро с Неви (Невяна Владинова – б.р.) още веднъж да бъдем дружно на стълбичката.”

„ Световната купа в София? Дано с Боряна (Калейн - б.р.) да си изиграем съчетанията по най-хубавия метод. Този път ще се борим за златните медали. Дали това е летвата оттук насетне? Да, във всяко едно състезание”, решително съобщи Тасева.

В същото време националният треньор по художествена гимнастика в самостоятелните дисциплини Бранимира Маркова съобщи, че оттук насетне програмата ще става все по-интензивна.

"Катрин се отличава доста, има доста качества, най-много харизма. Прави усещане, че когато я виждам, персонално мен ме кара да се усещам спокойна. Умее да владее обстановката, умее да се активизира, излъчва мощ и убеденост ", проучва тя представянето на своята възпитаничка.

"Отличава се с това, че съумява да се концентрира доста добре. Притежава доста качества. Много сложна гимнастичка е, чисто механически е доста мощна. Но и хубавичко душeвност е значима. "

"Невяна Владинова се възвръща доста сполучливо. Надявам се да я забележим във втората или третата Световна купа. "

"Успешно стартираме, само че най-важните надпревари занапред предстоят. Всичко е доста интензивно. В четвъртък отпътуваме за идващото съревнование от веригата Гран При в Тие, Франция. Там ще ни показват Боряна Калейн и Катрин Тасева. Катрин извоюва това право със мощните игри в Киев, което беше второто съревнование. Така в третото към този момент имаме право на две гимнастички според разпоредбите ", добави Маркова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР