„Българската прокуратура отдавна е сезирана по темата и отдавна е

...
„Българската прокуратура отдавна е сезирана по темата и отдавна е
Коментари Харесай

Христова и Пиргова се сджафкаха претоплена манджа ли е „БарселонаГейт“. Киряков видя люта битка между МВР и прокуратурата

„ Българската прокуратура от дълго време е сезирана по тематиката и от дълго време е в контакт с испанските управляващи по абсурда за Барселонагейт. От през вчерашния ден и оня ден има едни придвижвания в общественото пространство, които са забавни от позиция на разбор. В момента има явни проблеми с повишението на цените, явно е, че в края на тази седмица са оповестени митинги, явно е, че държавното управление има потребност от спешен пиар “, посочи тя в ефира на bTV.

За нея било несериозно министър-председател да се занимава с отрязъци от вестници. „ Това е кьорфишек”, сподели тя. „ Намираме се в една голяма неопределеност. Планът за възобновяване - някой да знае какво написа в него?”, попита Христова, без да спомене, че на 11 февруари имаше огромна полемика с бизнес и синдикати по тематиката.

Според политолога проф. Мария Пиргова, известна с левите си убеждения и един от гневните бранители на кабинета „ Орешарски “, това било изтощение на Европа – на европейска прокуратура, Кьовеши и така нататък, тъй като ставало дума за очевидно пране на пари, а институциите се оказвали безсилни.

„ В основата на това изтощение е българската прокуратура и това не е претоплена гозба, само че това са проблеми, които са нерешими “, уточни тя.

Според нея би трябвало да се раздвижи законът за правосъдната система.

„ Цяла Европа знае, че става въпрос за пари. Естествено, че не е на името на нашия министър-председател – би трябвало да има разследване”, добави Пиргова.

„ Информацията е предоставена на българската прокуратура от дълго време Предоставяйки тази информация и на друга институция, подклаждат към този момент много сериозната борба сред Министерство на вътрешните работи и основния прокурор “, разяснява и политологът Георги Киряков.

„ Силата на институциите е в прокуратурата, в Министерство на вътрешните работи, в Министерския съвет и Народното събрание. Ако няма мотивация от вътре, ще сме очевидци на това, което се случва в този момент – борби за превъзходство, за преразпределение и някакви хора, които следят от страни и се чудят по какъв начин да си платят сметките “, сподели още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР