„Българската позиция за започването на преговори на Република Северна Македония

...
„Българската позиция за започването на преговори на Република Северна Македония
Коментари Харесай

Генчовска: Българската позиция за Северна Македония няма как да се промени

„ Българската позиция за започването на договаряния на Република Северна Македония с Европейски Съюз е ясна и няма по какъв начин да се промени на идния Съвет по Общи въпроси. “ Това съобщи министърът на външните работи Теодора Генчовска във връзка на днешното изявление на македонския външен министър Буяр Османи, че топката е в „ полето на България и страната ни няма ясна и единна позиция за РСМ “.

„ Външният министър на Република Северна Македония Буяр Османи доста постоянно излиза по медиите и непрестанно приказва. Това не е тенис мач или футболен мач, с цел да приказваме топката в кой тим е или в кое поле. Нашата позиция е извънредно ясна, имаме народен консенсус по тематиката. Не знам по какъв по-ясен метод да му го обясня на господин Османи. “, съобщи министър Генчовска, представена от БГНЕС.

Тя отхвърли отправените обвинявания от премиера Димитър Ковачевски, че България е взела за заложници РСМ и Албания.

„ Те не си извършват контракта, би трябвало конкретика. Загубихме 5 месеца към този момент в говорене и изявленията. Чакаме да стартират осъществяването на контракта “, сподели още външният ни министър.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР