Българската политика освен от липсата на ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ, страда и от

...
Българската политика освен от липсата на ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ, страда и от
Коментари Харесай

Валерия Велева: Цачева да си ходи, без да чака Борисов да я гони или да я спасява!

Българската политика с изключение на от неналичието на ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ, страда и от неналичието на ЧЕСТ, МОРАЛ и ДОСТОЙНСТВО.

След подобен голям гаф с избягалите през парадния вход на Софийския затвор въоръжени рецидивисти-убийци, министърът на правораздаването трябваше да осъмне с подадената си оставка.

Вместо това Цецка Цачева го усуква: "Тогава, когато министър-председателя ми изиска оставката - знаете, че всеки министър е подготвен, и се реши, че отговорността се носи персонално, тогава ще я подам ".

Това е неприлично, г-жо Цачева!

Това е позор за страната!

Като министър Вие, г-жо Цачева, носите лична отговорност за всичко, което се случва в българските затвори и за цялата безнравственост на системата, която лъсна в този отблъскващ случай.

Вие носите лична отговорност за това, че ръководеното от Вас министерство и подчинените му структури не са реагирали съответно на предизвестията, че се готви бягство на тези пандизчии.

Вие носите лична отговорност, че в пандиза е импортирано хладно и огнестрелно оръжие, че там царува безпорядък и разгул, че надзирателите са "страхливци ", а не бранители на реда.

Вие, г-жо Цачева, носите отговорност за това, че е пробита националната сигурност в бранша, който ръководите.

Вие, г-жо Цачева, би трябвало да се срамувате, че една чистачка е показала смелост на работното си място - нещо, което на Вас и на подчинените Ви, явно липсва.

Вие носите отговорност и за това, че обществото ще се усеща нестабилно в идните дни, тъй като не се знае по кое време, къде и пред кого рисковите убийци ще се появят; дали няма още веднъж да създадат почтени хора заложници и дали няма да извършат ново кърваво закононарушение, както неведнъж са го правили.

Осъзнавате ли, г-жо Цачева, на какъв риск е подложено обществото ни, поради обстоятелството, че тези убийци, които не се стопират пред нищо, се разхождат в този момент сред нас?!

Осъзнавате ли, че страхът за живота ще бележи тези дни, а не светлото празнично въодушевление? И че психозата стартира да пораства...

Вие се провалихте, г-жо Цачева!

Преди година и половина като претендент за президент, след това като кандидат-депутат, а в този момент и като министър!

Провалихте се, тъй като приемате постове, които не дават отговор на Вашата подготвеност.

Припомням, че Вие носите виновност и за Истанбулската спогодба, която искахте да наложите на българското общество със мощ и напук. Носите виновност, че козирувахте на Брюксел това да се случи до края на февруари, без да сте чули думата на българските жители.

И в случай че мислите за премиера, г-жо Цачева, освобедете го от решението, което той би трябвало за вземе в този миг, и го вземете Вие!

Ако, несъмнено, носите възприятие за ОТГОВОРНОСТ!

Не вярвайте на тези, които Ви пазят с претекста "и граф Монте Кристо е избягал от пандиза ". С това единствено ще извършите услуга на опозицията!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР