Българската платформа за международно развитие (БПМР) съвместно с Центъра за

...
Българската платформа за международно развитие (БПМР) съвместно с Центъра за
Коментари Харесай

Стартира петото издание на конкурса „Журналистика за развитие“

Българската платформа за интернационално развиване (БПМР) взаимно с Центъра за развиване на устойчиви общности (ЦРУО) имат удоволствието да разгласят началото на петия годишен конкурс за журналистически материали „ Журналистика за развиване – 2022 “.

Конкурсът се реализира с финансовата поддръжка на световната организация Stone and Compass, която извършва планове и начинания в разрастващи се страни и стопански системи в преход на 4 континента.

Журналистите от всички медии ще могат да се включат с авторски материали по тематиките на развиването, бедността, миграцията и изключването на малцинствата и мигрантите от обществения, икономическия и политическия живот, в това число от помощта за развиване.

Журналистическите артикули би трябвало да са оповестени или излъчени в интервала 30 септември 2021 година – 9 септември 2022 година като се позволяват до 3 изявления от всеки претендент.

През септември експертно жури от представители във Факултета по публицистика и всеобща връзка на СУ „ Св. Климент Охридски “, ЦРУО и БПМР ще селектира и отличи трима публицисти, показали медийните артикули, които са получили най-висока оценка. На публична гала по награждаване те ще получат парични поощрения надлежно:

Първа премия – 1000 лева

Втора премия – 800 лева

Трета премия – 600 лева

Две специфични награди ще бъдат присъдени от спонсорите на тазгодишното издание на състезанието Stone and Compass, които ще включват посещаване на медицинския център на Stone and Compass в Уганда.

Повече информация за състезанието може да намерите в атачмънтите, а информация за спечелилите от предходната година, ще откриете тук –.

– Формуляр за присъединяване в Word формат –

– Критерии за оценка в Word формат –

Организаторите желаят триумф на всички, които ще показват своите материали.

Наградата за публицисти „ Журналистика за развиване “ е оповестена за първи път през 2018 година и е израз на желанието ни да разпознаваем високите достижения в отразяването на въпросите на развиването, неравенството, правата на индивида и премахването на бедността.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР