Българската национална телевизия (БНТ) ще излъчва зимните олимпийски игри в

...
Българската национална телевизия (БНТ) ще излъчва зимните олимпийски игри в
Коментари Харесай

БНТ ще излъчва частично олимпийските игри от Пьонгчанг

Българската национална телевизия (БНТ) ще излъчва зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. Телевизията се контракти с " Дискавъри ", която купи за 1.3 милиарда $ правата за идващите два олимпийски цикъла и до 2024 година игрите ще се предават по " Евроспорт ".

Българска национална телевизия ще излъчи 110 часа надпревари онлайн и студийна стратегия от София. На място се изпращат двама кореспонденти и оператори. От олимпийските игри в Токио през 2020 година ще бъдат излъчени 250 часа от надпреварите, съобщи генералният шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров.

" Прекрасно е, че това съглашение ще подсигурява на спортните почитатели в България опцията да проследят забавните олимпийски моменти по най-хубавия метод за тях. Богатият опит на Българска национална телевизия в отразяването на Олимпийските игри, дружно с новаторския метод на " Дискавъри " и целогодишното следене на олимпийските спортове от " Евроспорт ", ще ни разреши да пренесем посредством телевизионните екрани всеки момент от Олимпиадата до хората. Гордеем се, че можем да споделим вдъхновяващите истории на българските спортисти и техния път към реализиране на фантазиите " – сподели Виктория Дейвис, общоприет управител на " Дискавъри Нетуъркс " за Централна и Източна Европа, Североизточна Европа, Турция и Средиземноморието.

Досега Българска национална телевизия придобиваше права за лъчение на Олимпийските игри в качеството си на член на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). След като " Дискавъри " завоюва правата за лъчение, компанията организира поредност от договаряния с публични телевизионни оператори в Европа за сублицензиране, с цел да отговори на условията на МОК да бъдат обезпечени най-малко 100 часа гратис лъчение на зимните олимпийски игри и 200 часа от летните олимпийски игри.

Наскоро Българска национална телевизия загуби правата за лъчение на тенис шампионата в София. " Нова броудкастиг груп " се възползва от измененията към организацията на конкуренцията и взе както телевизионните, по този начин и правата за името на шампионата.

Компанията може да понесе огромен удар, в случай че Григор Димитров пропусне конкуренцията в " Арена Армеец ". Шампионът съобщи, че е под въпрос поради проблем с рамото.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (48)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР