Българската национална федерация по карате (БНФК) и най-успешната състезателка Ивет

...
Българската национална федерация по карате (БНФК) и най-успешната състезателка Ивет
Коментари Харесай

Ивет Горанова: Работим здраво, за да върнем каратето в олимпийската програма

Българската национална федерация по карате (БНФК) и най-успешната състезателка Ивет Горанова вършат всичко по силите си, с цел да върнат спорта в програмата на Олимпийските игри. Шампионката на 55 кг в дисциплината кумите заяви, че интернационалната карате общественост би трябвало да работи с домакините на Олимпиадата в Съединени американски щати, които имат правото на избор на дисциплини за 2028. 

" Работим крепко, с цел да върнем каратето на Олимпийски игри. Важно е да се види от страна на спортистите, че желаеме това да се случи. Щастлива съм, че имахме опцията да проведем диалог с господин Томас Бах (президент на Международния олимпийски комитет), който ни даде насоки, по които да работим. Имаме огромен късмет и ще създадем всичко допустимо това да се случи ", сподели Горанова на конференция през днешния ден.

" Не може да се изясни какво усещаш, когато си на Олимпийски игри. Работим за това децата след нас да го схванат. Това би трябвало да се изживее.

" Какво тъкмо би трябвало да се направи, не мога да отговоря. Такава информация нямам. Томас Бах ни посъветва да натискаме Световната карате федерация и Американския олимпийски комитет, защото те вземат решението за Лос Анджелис. Ако не сме в листата, МОК не може да направи нищо по въпроса. Важно в този момент е да работим с американците.

" Все в миналото ще се върнем в олимпийската стратегия. Ако не на тази Олимпиада, то на идната, дай Боже ".

С казуса се е заел и персонално президентът на родната федерация Алексей Петров, разкри техническият секретар на централата Ивайло Петков.

" Президентът на нашата федерация господин Алексей Петров работи с всички останали асоциации за завръщане на каратето в олимпийското семейство. Той се е заел с тази виновна задача и прави всичко по силите си. Ивет и нейната треньорка Йована Прекович имаха среща с господин Томас Бах по този въпрос, който се надявам да има позитивна развръзка още за Лос Анджелис 2028 ", съобщи Петков. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР